Știrinews.24.md
28 Martie 2023, 12:12
83

Prețul stabilit de ANRE la motorină scade sub 21 lei/litru

Prețul stabilit de ANRE la motorină scade sub 21 lei/litru

 Astfel, urmare a ultimelor evoluții pe piața internațională, și în special a scăderii cotațiilor Platts la motorină, prețul acesteia calculat de ANRE pentru ziua de mâine scade sub 21 lei/litru. Același nivel al prețului pentru motorină a fost înregistrat ultima dată la data de 22 februarie 2022 sau exact în ajunul declanșării războiului din Ucraina. Prin urmare, se poate constata că după o perioadă de 13 luni, grație efortului consolidat al țărilor occidentale, prețurile la carburanți s-au stabilizat, neutralizând parțial efectele războiului. 

Totodată, în raport cu prețul la benzină, tendința din ultima perioadă a cotațiilor internaționale atestă o ușoară creștere, care se reflectă în prețul afișat la pompă, acesta menținându-se la un nivel mediu pentru perioada respectivă.

În aceste condiții, pentru 29.03.2023, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:- 24,56 lei/litru - pentru benzina COR 95 (+ 4 bani);- 20,96 lei/litru - pentru motorina standard (- 11 bani).

ANRE urmărește îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism de stabilire a prețurilor este unul extrem de transparent și asigură corectitudine maximă atât în perioadele de creștere a cotațiilor, cât și de descreștere ale acestora.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • ANRE a stabilit noi prețuri la benzină și motorină
  • Motorina, la cel mai mic preț din acest an: Cât va costa mâine un litru de benzină
  • ANRE a stabilit noi prețuri la carburanți; Litrul de benzină, mai ieftin cu 14 bani
  • Prețul tăinuirii încălcărilor fiscale: O persoană reținută, 5 bănuite și 1500000 de lei ridicați. Percheziții CNA la sediile SFS
  • Energocom va continua să livreze gaz către Moldovagaz și în această lună. Care este prețul de achiziție
  • Gata cu ieftinirile: Benzina și motorina se scumpesc mâine. Ce prețuri a afișat ANRE
  • Un angajat al ANRE, bănuit de trafic de influență în circumstanțe agravante; Ce spune CNA
  • Şeful ANRE de la București: În criză energetică, România a ţinut lumina aprinsă, la propriu, în R. Moldova în două ierni
  • AstraZeneca anunţă că va retrage vaccinul COVID-19 la nivel global. Cererea scade
  • Primarul de Căușeni rămâne fără funcție: CEC a stabilit data alegerilor locale noi