Știrinews.24.md
26 Mai 2023, 16:40
48

Premiera filmului „VARVARA”, în regia lui Anatol Durbală, va avea loc la Președinție

Premiera lungmetrajului „VARVARA”, realizat de echipa de producție a filmului „Carbon”, va avea loc în clădirea Președinției Republicii Moldova. Pentru prima dată în istoria modernă a țării, aici va fi organizată o proiecție de film, la care sunt invitați oaspeți precum membrii echipei de filmare, actorii, partenerii proiectului, reprezentanții industriei cinematografice și cei care au susținut crearea noului film moldovenesc. Evenimentul va avea loc pe șase iunie în Sala Mare a Președinției, unde a fost votată Declarația de Independență a Republicii Moldova.

varvara.md

Decizia de a organiza premiera filmului în clădirea Președinției vine în contextul în care aceasta a fost martoră a unor momente cruciale și alegeri care au influențat cursul națiunii noastre, iar „VARVARA” este anume despre alegerile importante pe care trebuie să le facă eroul lungmetrajului.

Filmul „VARVARA”, produs de Sergiu Cumatrenco Jr și regizat de Anatol Durbală, îl prezintă în prim plan pe Sașa, un instalator de rând, care încearcă din răsputeri să trăiască cinstit. Acesta însă se confruntă cu o dilemă colosală: renunțarea la principiile personale sau salvarea vieții copilului său, care suferă de o anomalie de dezvoltare.

„Prin proiecția acestui film în Sala Mare a Președinției, ne dorim să evidențiem importanța temelor abordate în povestea sa, printre care se numără lupta împotriva unui sistem inechitabil, credința, relațiile familiale și situațiile cu care se confruntă un simplu cetățean într-o societate birocratică. Această ocazie specială va aduce în prim plan problemele pe care cetățenii le înfruntă zi de zi și poate stimula o discuție deschisă despre modul în care ne concepem viitorul”, susțin organizatorii evenimentului.

Sala mare de ședințe a Președinției este amplasată în trei niveluri și, în mare parte, și-a păstrat aspectul de acum trei decenii.

„Ne bucurăm nespus de mult că reprezentanții Președinției au acceptat solicitarea noastră de a organiza evenimentul în această sală, o încăpere foarte diferită de o sală clasică de cinema. Este o provocare mare pentru noi, mai ales din punct de vedere tehnic, dar vom depune tot efortul pentru a asigura o proiecție de calitate”, a declarat producătorul filmului, Sergiu Cumatrenco Jr.

Lungmetrajul „VARVARA” a fost realizat de echipa de producție a filmului „Carbon”. Din distribuție fac parte peste 30 de actori, precum Igor Caras, Tudor Țurcan, Olga Anghelici, Constantin Haret, Sergiu Voloc și mulți alții. Filmările au avut loc în perioada 2021-2022 și au durat 42 de zile.

Filmul va fi distribuit în cinematografele din țară începând cu 7 iunie. Biletele pot fi procurate pe site-ul varvara.md.

varvara.md
varvara.md

VARVARA este o producție YOUBESC CREATIVE INSTITUTE (Moldova), PASCARU PRODUCTION (Moldova), MAYA FILMS STUDIO (România), BADEAMIC (Moldova), YOUBESC AYA (România); cu suportul Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), UNDP Moldova, Delegația UNIUNII EUROPENE în Moldova, Crunchyroll, TVA Logistics Inc. (SUA), Hermes NVC corp. (SUA), PRofile Agency; Moldova-film, Centrul Rus de Cultură și Știință, Ambianța, Sala de aur, Rădăcini, KANTORA FILM PRODUCTION; ILLUSION PICTURES (Uzbekistan), Symbol Media.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Moldova și Ucraina încep negocierile de aderare cu UE: Prima conferință interguvernamentală ca avea loc în 25 iunie
  • Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba: În viitor, Republica Moldova ar putea avea o creștere economică de 8-10%
  • Anatol Țăranu // Alegerile europarlamentare și Republica Moldova românească
  • Promisiuni mărețe de la premier: Recean i-a asigurat pe fotbaliștii echipei naționale că vor avea un stadion modern
  • VIDEO Dacă Moldova va avea o guvernare pro-rusă, Ucraina închide hotarul? Cum răspunde Marko Șevcenko
  • Festivalul Filmului European revine la Chișinău, între 6 – 8 iunie. Evenimentul este organizat de ICR Mihai Eminescu la Chișinău
  • În această duminică vor avea loc turul doi al alegerilor locale noi. CEC: Vor fi tipărite 4259 buletine de vot
  • Mașinile electrice din Moldova vor avea plăcuțe de înmatriculare verzi
  • Un angajat al SPPS și-a pus capăt zilelor; Avea 32 de ani
  • Republica Moldova va avea acces la Fondul social european