Știrinews.24.md
24 Noiembrie 2022, 8:54
176

Premier Energy: Aproximativ 10 mii de consumatori rămân fără energie electrică din cauza avariilor în rețele

Premier Energy: Aproximativ 10 mii de consumatori rămân fără energie electrică din cauza avariilor în rețele

Aproximativ 10 mii de consumatori mai rămân deconectați de la energia electrică anunță Premier Energy Distribution SA. Operatorul de distribuție a energiei menționează că s-au produs mai multe avarii în rețelele de tensiune medie, motiv pentru care încă nu au fost reconectați toți consumatorii.

Potrivit situației operative din rețelele electrice din gestiunea operatorului de distribuție ÎCS Premier Energy Distribution SA, până pa ora 6:00 a zilei de 24 noiembrie au fost reconectați peste 860 mii de consumatori din localitățile din centrul şi sudul țării.

În același timp, în legătură cu înrăutățirea condițiilor meteo din timpul nopții manifestate prin ploi torențiale și vânt, s-au produs mai multe avarii în rețelele de medie tensiune, astfel încât la moment mai rămân fără tensiune aproximativ 10 mii de consumatori”, menționează într-un comunicat Premier Energy Distribution SA.

Operatorul de distribuție a energiei anunță că „a mobilizat echipele sale de intervenție pentru identificarea defectelor și realimentarea consumatorilor râmași fără energie electrică” și dă asigurări că va depune toate eforturile pentru restabilirea furnizării energiei electrice către toți consumatorii. 

Reiterăm că această situație extrem de complicată a fost cauzată de bombardamentele din țara vecină, sistemul electroenergetic al căruia este interconectat cu cel al țării noastre”, se mai arată în comunicatul întreprinderii.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Criza energetică din R. Moldova, discutată de Maia Sandu și Secretarul de Stat pentru Energie al SUA, Jennifer Granholm
  • CoE: RM își onorează angajamentele privind regimul fără vize; Ce recomandă în privința cazurilor de corupție la nivel înalt
  • DOC // Președintele raionului Florești, la un pas de a fi demis. Ștefan Paniș ar putea rămâne fără 2 milioane lei, obținuți ilegal
  • ANRE va ajusta prețul la energia electrică în termen de trei zile lucrătoare
  • Spînu: CSE a dispus revederea tarifului la energie chiar din luna decembrie
  • MAMĂ FĂRĂ INIMĂ! Și-a abandonat bebelușul în scara unui bloc de locuit din Bălți
  • ULTIMA ORĂ! Andrei Spînu: Comisia Situații Excepționale va cere ANRE micșorarea tarifului la energia electrică
  • Trei puncte de trecere a frontierei și-au sistat activitatea din cauza lipsei de energie electrică
  • Energia electrică s-ar putea ieftini din decembrie; Vicepremier: „Sunt premise reale pentru a avea un tarif în jur de 4 lei”
  • Producătorii autohtoni de energie electrică regenerabilă au intrat în grevă japoneză. Care sunt motivele