Știrinews.24.md
25 Noiembrie 2022, 9:47
63

Poliția de Frontieră: Opt puncte de trecere și-au sistat activitatea din cauza lipsei energiei electrice pe partea ucraineană

Poliția de Frontieră: Opt puncte de trecere și-au sistat activitatea din cauza lipsei energiei electrice pe partea ucraineană

Poliția de Frontieră anunță că la această oră și-au sistat activitatea opt puncte de trecere: PTF Clocușna-Sokireanî, PTF Ceadîr Lunga - Novîe Troianî, PTF Ceadîr Lunga-Maloiaroslaveț, PTF Cișmichioi-Dolinscoe, PTF Vulcănești-Vinogradovka, PTF Mirnoe-Tabaki, PTF Giurgiulești-Reni, PTF Săiți-Lesnoe.

Programul de lucru a fost întrerupt din cauza unor defecțiuni tehnice la baza de date a autorității vamale a Ucrainei și a lipsei energiei electrice pe partea ucraineană, se arată în comunicatul autorității de frontieră.

În aceste circumstanțe, îndemnăm călătorii să prezinte înțelegere și, din timp, să opteze pentru punctele de trecere a frontierei din proximitate. Totodată, amintim că prin punctele de trecere din zona de sud a țării, a căror activitate este sistată, se permite traversarea spre țara de origine pietonilor de cetățenie moldoveană și ucraineană”, se arată în comunicatul autorității de frontieră.

Poliția de Frontieră mai anunță că celelale puncte de trecere „activează în regim normal, fiind înregistrate valori minime în trafic”.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi: PTF Leușeni – 7 521 traversări persoane; PTF Aeroportul Chișinău – 6 401 traversări persoane; PTF Sculeni – 5 319 traversări persoane; PTF Otaci - 4 358 traversări persoane; PTF Giurgiulești-Galați – 2 701 traversări persoane. 

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 10 058 treceri, dintre care 5 109 - pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1 257 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

În ultimele 24 de ore, 38.343 de persoane au traversat hotarul R.Moldova, cele mai  multe traversări fiind înregistrate pe sensul de ieșire din țară - 19.898.

Cea mai solicitată frontieră a fost cu cea România, fiind înregistrate peste 20 de mii de traversări, la granița moldo-ucraineană au fost fiind semnalate peste 11 mii de treceri.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • O nouă alertă falsă cu bombă la Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani! Poliția încearcă să-l identifice pe autorul apelului
  • Gavrilița, după ce o nouă rachetă a fost descoperită la nord: Poliția ridică gradul de alertă în Briceni și Ocnița
  • Trei puncte de trecere a frontierei și-au sistat activitatea din cauza lipsei de energie electrică
  • Iranul a dizolvat poliția moravurilor după două luni de proteste
  • Atenție, călători! Patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina și-au sistat activitatea
  • Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan pentru decembrie. Care va fi prețul de achiziție
  • Moldova va primi din partea UE 20 de milioane de euro pentru reabilitarea căilor ferate din țară
  • Mijloc de transport, furat din curtea unui bloc din Capitală. Poliția a reținut doi suspecți
  • Suportul bugetar nerambursabil de 40 milioane de euro din partea Germaniei a fost debursat pe contul Ministerului Finanțelor
  • Pană de curent din partea furnizorului de energie electrică. Cinci rute de troleibuz au fost redirecționate