Știrinews.24.md
24 Ianuarie 2023, 9:35
116

Poliția a reținut coordonatorul unui grup criminal, specializat în transportarea ilegală a cetățenilor din Ucraina în R. Moldova

Poliția a reținut coordonatorul unui grup criminal, specializat în transportarea ilegală a cetățenilor din Ucraina în R. Moldova

Un grup infracțional care transporta ilegal cetățeni ucraineni în R. Moldova a fost destructurat de oamenii legii. Potrivit unui comunicat, membrii grupării primeau sume impunătoare de bani pentru activitatea lor infracțională.

Astfel, din februarie 2022 și până în prezent, suspecți atât din R. Moldova, cât și Ucraina, au creat o schemă infracțională, bine organizată, folosind R. Moldova ca zonă de tranzit, au transportat cetățeni ucraineni în Uniunea Europeană.

Fiecare dintre ”clienți” le-au plătit cel puțin 7500 de dolari.

Bărbații care intenționau să traverseze ilegal frontiera erau preluați din diferite localități de pe teritoriul Ucrainei și duși într-o locație comună, în apropierea râului Nistru. Ulterior, aceștia erau urcați într-o barcă împreună cu un membru al grupului și traversau ilegal râul.

Ulterior, ei erau preluați de alți complici, fiind transportați în localitățile din partea de nord a R. Moldova, unde erau  cazați pe un termen nedeterminat, apoi direcționați spre țările Uniunii Europene.

Ca urmare a acțiunilor desfășurate anterior, în urma cărora au fost reținuți șapte membri ai grupului, ofițerii de investigație au identificat și reținut încă un membru al grupului. Bărbatul de 40 de ani este moldovean care locuia pe teritoriul Ucrainei având și cetățenia acestui stat. El avea rolul de organizator, identifica bărbați ucraineni ce intenționau să părăsească Ucraina, ulterior coordona organizarea transportării migranților cu barca peste râul Nistru în R. Moldova.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru organizarea migraţiei ilegale săvârșite de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminal.

Investigațiile continuă în scopul identificării și atragerii la răspundere penală a altor persoane implicate în comiterea infracțiunii.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Donație din partea SUA: Vămile din R. Moldova, dotate cu echipamente moderne pentru detectarea contrabandei
  • După Danemarca, și Suedia anunţă un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 680 milioane de dolari
  • La Președinție sunt expuse fotografiile jurnaliștilor Viorica Tataru și Andrei Captarenco pentru a comemora doi ani de război în Ucraina
  • Autoritatea Aeronautică Civilă a revocat Certificatul de Operator Aerian al Air Moldova
  • Dorin Recean: În câteva săptămâni, motorina donată de România va ajunge în R. Moldova
  • Pregătiri pentru alegerile locale din 8 localități ale R. Moldova. CEC prezintă datele despre alegători
  • Cei mai buni în știință și inginerie! 42 de elevi au fost premiați la concursul „Moldova Science and Engineering Fair”
  • Un profesor din Moldova a violat doi elevi; Acesta a fost condamnat la 17 ani de pușcărie
  • Strugurii din R. Moldova au fost exportați în 33 de țări, fiind stabilit un nou record în 2023
  • În această seară va fi ales interpretul care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2024