Știrinews.24.md
6 Decembrie 2022, 15:13
47

Plicuri suspecte la Ambasada Ucrainei din România / Intervenția SRI: Plicurile au fost ridicate pentru expertizare

Plicuri suspecte la Ambasada Ucrainei din România / Intervenția SRI: Plicurile au fost ridicate pentru expertizare

Marți, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect, a transmis Poliția Capitalei.

La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei. De asemenea, merg acolo echipe pirotehnice pentru a face verificări specifice.

„Echipele SRI s au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel 112, prin care s a precizat ca au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniștii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora. In urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea sa fie ridicate si transportate in siguranță”, a anunțat și SRI.

Interventia echipelor SRI s a finalizat. Plicurile au fost ridicate in vederea expertizarii. In acest caz se colaboreaza cu toate institutiile abilitate transmite SRI.

Săptămâna trecută, Ucraina a anunțat că o serie de „pachete sângeroase” au fost trimise la ambasade ucrainene din Europa, la scurt timp după ce o scrisoare-bombă a explodat la ambasada Ucrainei din Spania și după ce poliția a dezamorsat altele trimise inclusiv premierului Pedro Sánchez.

Ambasada Ucrainei la Madrid a primit vineri un pachet cu ochi de animale despre care ministerul de interne a declarat că purta o ștampilă străină, potrivit Reuters.

Conform Ministerului ucrainean de Externe, „pachetele însângerate" conțineau ochi de animale și erau îmbibate într-un lichid cu o culoare și un miros distinctiv. Astfel de colete au fost trimise la ambasadele Kievului din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația și Italia, la consulatele generale din Napoli și Cracovia, precum și la consulatul din Brno, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Acord ratificat: Moldova va beneficia de un împrumut de 25 de mil. de euro de la BERD pentru gestionarea deșeurilor solide
  • Încă o palmă pentru "Apă - Canal Chişinău". Premier Energy spune că nu e responsabilă de deconectările de apă
  • Votat în prima lectură: Numărul moldovenilor care vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului
  • VIDEO Pentru a marca 1 an de război, UE pune în aplicare al 10-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei
  • Deputații au votat un proiect de lege care prevede retragerea din circuitul agricol a cinci hectare de teren pentru construirea spitalului regional Bălți
  • În Moldova au fost confirmate încă 16 cazuri de infectări cu Omicron și trei cazuri cu sublinia Kraken
  • Alte 12 percheziții au fost efectuate de CNA și procurorii anticorupție în dosarul AIPA
  • Au fost retrase mai multe plăcuțe de înmatriculare a mașinilor de taxi și autobuze din cauza defecțiunilor tehnice
  • Radu Marian a fost desemnat președinte al Comisiei economie, buget și finanțe
  • Procurorii au cerut mandate de arestare pentru cele trei persoane publice din administrația locală Călărași