Știrinews.24.md
28 Februarie 2023, 19:11
2444

Pleacă Wizz Air și vine Ryanair? Igor Grosu de la Dublin: Sper să avem primele rezultate cât mai curând

„În această dimineață, am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții companiei aeriene Ryanair. Am ținut foarte mult să avem această discuție și sper să avem primele rezultate cât mai curând. Alături de Jason McGuinness, Director Comercial Ryanair, și Raymond Kelliher, Director pentru Dezvoltarea Rutelor al companiei, am discutat deschis despre posibilitatea operatorului irlandez să lanseze zboruri din și spre Republica Moldova. Le-am transmim că am progresat semnificativ la toate capitolele după discuția pe care reprezentanții Ryanair au avut-o la 11 noiembrie 2022, cu Andrei Spînu. De asemenea, le-am vorbit despre procedurile aplicate de autoritățile competente din Republica Moldova în scopul asigurării unui nivel corespunzător al siguranței și securității aeronautice menționând că, potrivit analizei tuturor riscurilor, zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță. La final, i-am asigurat pe reprezentanții Ryanair că suntem deschiși să le oferim toate condițiile necesare pentru a veni la Chișinău, având în acest sens susținerea mea personală”, scrie Igor Grosu.

Amintim că luni, 27 februarie, Wizz Air a anunțat că suspendă toate zborurile spre și din Republica Moldova, începând cu 14 martie curent. Într-un comunicat de presă, compania menționează că a luat această decizie după ce a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova.

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a confirmat luni seara, 27 februarie curent, că operatorul aerian „Wizz Air” și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie 2023.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Summitul CPE: Primele delegații oficiale au început să sosească în Moldova
  • Într-un serial Netflix, Schwarzenegger vine la Chișinău să rezolve misterul dispariției unui cercetător nuclear din Moldova
  • Nicu Popescu: Discutăm modalități concrete de revenire a companiei Wizz Air în Republica Moldova
  • Vine VIJELIA. Ploi cu descărcări electrice și vânt
  • Macron: „Moldova, ne vedem în curând; La Summitul EPC vom lua decizii importante pentru viitorul nostru comun”
  • VIDEO. Clar și răspicat! Vladimir Putin va fi arestat dacă vine în Republica Moldova
  • Victorie! Zece tineri sportivi moldoveni au obținut rezultate frumoase la Campionatul European de Karate Kyokushinkai
  • Rezultate finale cu mascați. Descinderi la CEC-ul din autonomia găgăuză
  • VIDEO Republica Moldova se rupe de Rusia și iese din CSI. Grosu: Nu putem sta la o masă de discuții cu un stat agresor
  • Igor Grosu: Republica Moldova se retrage din Adunarea Interparlamentară a CSI