Știrinews.24.md
28 Februarie 2023, 19:11
2538

Pleacă Wizz Air și vine Ryanair? Igor Grosu de la Dublin: Sper să avem primele rezultate cât mai curând

„În această dimineață, am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții companiei aeriene Ryanair. Am ținut foarte mult să avem această discuție și sper să avem primele rezultate cât mai curând. Alături de Jason McGuinness, Director Comercial Ryanair, și Raymond Kelliher, Director pentru Dezvoltarea Rutelor al companiei, am discutat deschis despre posibilitatea operatorului irlandez să lanseze zboruri din și spre Republica Moldova. Le-am transmim că am progresat semnificativ la toate capitolele după discuția pe care reprezentanții Ryanair au avut-o la 11 noiembrie 2022, cu Andrei Spînu. De asemenea, le-am vorbit despre procedurile aplicate de autoritățile competente din Republica Moldova în scopul asigurării unui nivel corespunzător al siguranței și securității aeronautice menționând că, potrivit analizei tuturor riscurilor, zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță. La final, i-am asigurat pe reprezentanții Ryanair că suntem deschiși să le oferim toate condițiile necesare pentru a veni la Chișinău, având în acest sens susținerea mea personală”, scrie Igor Grosu.

Amintim că luni, 27 februarie, Wizz Air a anunțat că suspendă toate zborurile spre și din Republica Moldova, începând cu 14 martie curent. Într-un comunicat de presă, compania menționează că a luat această decizie după ce a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova.

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a confirmat luni seara, 27 februarie curent, că operatorul aerian „Wizz Air” și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie 2023.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • În atenția călătorilor! Cozi lungi la PTF Sculeni, ieșire din R. Moldova. Poliția de Frontieră vine cu recomandări
  • În primele zile de la lansarea Recensământului, au fost recenzate circa 65 de mii de locuințe și 127 de mii de persoane
  • Președintele în exercițiu al OSCE, Ian Borg, vine la Chișinău
  • Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, și-a anunțat demisia
  • Motorina donată de România a ajuns în Republica Moldova. Astăzi începe distribuirea în primele trei raioane
  • Primele tone de motorină din România au ajuns la Căușeni; Ce acte trebuie să prezinte beneficiarii
  • Igor Grosu îi cere demisia unei deputate PAS a cărei fiică este vizată în dosarul vameșilor de la Aeroportul Internațional Chișinău
  • VIDEO // Primele imagini cu craterul format de presupusa dronă militară prăbușită la Brăila
  • Mai multe explozii lângă granița cu R. Moldova. Poliția de Frontieră vine cu detalii
  • Hrănește-te sănătos și în perioada Postului Mare! ANSA vine cu recomandări