Știrinews.24.md
13 Noiembrie 2023, 10:43
110

Peste 756 mln de lei, aduși la bugetul de stat de către Serviciul Vamal, săptămâna trecută

Peste 756 mln de lei, aduși la bugetul de stat de către Serviciul Vamal, săptămâna trecută

Săptămâna trecută, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat s-au ridicat la peste 756,8 milioane de lei. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, de la începutul anului curent, la bugetul de stat au fost aduși circa 29,7 miliarde de lei.

„Aceasta reprezintă o creștere de 3,5%, față de încasările din intervalul corespondent al anului 2022. Totodată, în perioada 6 - 12 noiembrie 2023, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 40,5 milioane de lei, ceea ce reprezintă 5,4% din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă”, ne informează responsabilii vamali.

Autoritățile ne mai spun că banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii și alte proiecte sociale. Informația detaliată o puteți verifica în articolul postat pe pagina Serviciului Vamal.  

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12 828 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 48 796 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18 724 și, respectiv, 13 187 traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 67 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 431 mii de lei. 

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO: Doi ucraineni au încercat noaptea trecută să intre ilegal în Moldova
  • Marea Britanie: Keir Starmer, numit oficial prim-ministru de către regele Charles
  • 30 de zile de arest pentru șeful Biroului Vamal Nord și alți cinci vameși, reținuți într-un dosar de corupție
  • Târgul Universităților din România, organizat în patru orașe din R. Moldova. Tinerii pot descoperi ofertele educaționale de peste Prut
  • Automobile și bărci cu motor donate Poliției de Frontieră de către Germania
  • Operațiune CNA: Șeful Biroului Vamal Nord și alți cinci funcționari - reținuți
  • Percheziții la Biroul Vamal Nord. Descinderile au loc într-un dosar de corupție
  • Un nou concurs pentru crearea creșelor în localitățile cu peste 5000 de locuitori; Guvernul va aloca 20 de milioane de lei
  • Mită de peste 1 milion de lei. Un bărbat din Chișinău, reținut de CNA pentru trafic de influență
  • În grădinițele din 15 localități vor fi deschise grupe de creșă; Suma investițiilor se ridică la peste 2 milioane de dolari