Știrinews.24.md
23 Ianuarie 2023, 16:19
92

Peste 5 000 de studenți și copii au vizitat Parlamentul Republicii Moldova în anul 2022

Peste 5 000 de studenți și copii au vizitat Parlamentul Republicii Moldova în anul 2022

Potrivit unui comunicat de presă transmis de către Parlamentul Republicii Moldova, anul trecut, 9 274 de persoane au vizitat instituția legislativă a statului. Aproximativ 60 % dintre acestea au fost copii și studenți. Potrivit datelor statistice, în acest an s-a înregistrat cel mai mare număr de când Parlamentul organizează vizite ghidate pentru cetățeni. 80 % dintre vizitatori au venit pentru prima dată în excursie la Parlamentul Republicii Moldova.

Anul precedent au fost organizate 401 vizite, iar participanții au avut ocazia să participe la 27 de ședințe plenare ale Parlamentului. Totodată, vizitele au inclus și discuții cu deputații.

Cei mai mulți dintre vizitatori, 73,6 %, sunt locuitori ai capitalei, iar peste 15 % sunt originari din diferite raioane ale țării. De asemenea, peste 11 % dintre vizitatori au fost cetățeni străini din Italia, Germania, Elveția sau Statele Unite ale Americii. Totodată, în anul 2022, 400 de refugiați ucraineni au vizitat Parlamentul Republicii Moldova.

De la lansarea programului de vizite în Parlament, în 2014, peste 45 000 de persoane au venit în excursie pentru a afla mai multe despre activitatea organului legislativ.

Vizitele organizate de către instituția legistativă a țării sunt gratuite și se desfășoară pe parcursul întregului an, în zilele de luni, marți și miercuri, între orele 9.00 și 16.00, cu excepția când în aceste zile sunt desfășurate ședințe plenare.

Parlamentul oferă doritorilor mai multe tipuri de vizite care pot fi desfășurate în intervalul menționat. Durata unei vizite poate varia între 45 și 90 de minute

Persoanele care își doresc o asemenea excursie, pot face o programare prealabilă accesând acest link.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Parlamentul a numit în funcție cinci membri ai Consiliului pentru egalitate
  • Vot FINAL: Începând cu 2025, cetățenii Republicii Moldova vor avea cărți de identitate
  • Echipa Republicii Moldova a cucerit medalii la Cupa Mondială de Para Powerlifting 2024
  • Întâlnire la București între premierii Republicii Moldova și României. Dorin Recean: „Suntem uniți prin trecutul nostru comun, limba română pe care o vorbim și cultură”
  • Importul de cereale în Republica Moldova va fi permis doar în baza licenței încă trei luni
  • A fost lansat un timbru poștal dedicat celor 30 de ani de la aderarea R. Moldova la Parteneriatul pentru Pace
  • Lista studenților-doctoranzi care au câștigat Bursa de excelență a Guvernului și Bursa pe domenii științifice în anul 2024
  • Programul „Satul European” pentru anii 2024-2028, aprobat de Guvern: Costurile sunt estimate la peste 5,3 miliarde de lei
  • FOTO // Au încercat să părăsească R. Moldova cu sume mari de bani nedeclarați vameșilor. Două cetățene străine, documentate
  • De la 1 aprilie începe înscrierea copiilor în clasa I, pentru anul viitor de studii