Știrinews.24.md
27 Noiembrie 2023, 18:33
100

Peste 450 de companii vor participa la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”

Peste 450 de companii vor participa la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”

Companiile interesate, pot depune solicitări de participare la expoziție până pe 15 ianuarie 2024, la Camera de Comerț și Industriei a Rep. Moldova. Președintele Camerei, Sergiu Harea, a declarat la conferința de lansare a expoziției „Fabricat în Moldova” că se așteaptă ca la actuala ediție numărul de vizitatori să depășească 60 de mii.

Potrivit acestuia, expoziția din 2024 va fi reprezentată de un nou logo - harta Rep. Moldova, înconjurată de un cerc, ce semnifică unitatea și mobilitatea antreprenorilor, autorităților și consumatorilor, pentru a dezvolta economia națională.     „Cert este că rămânem cu sloganul cel consacrat care determină și caracterizează producătorii autohtoni și anume: «Acasă! Autentic! Autohton! ». Expoziția Fabricat în Moldova, are trei componente de bază, acestea țin de expoziția propriu zisă, programul de afacere, dar și programul cultural. În cadrul expoziției Fabricat în Moldova 2024, ne propunem să avem 3 mii de metri pătrați suprafață expozițională, să avem peste 450 de companii participante, iar așteptările noastre în vizitatori să fie de peste 60 de mii de vizitatori. Vom avea delegații din mai multe țări cu care deja lucrăm, cum ar fi România, Franța, Italia, Polonia, Spania și China. Anul trecut am avut doar 2 pavilioane și au participat 350 de companii și s-au semnat 65 de contracte de colaborare între participanți la expoziție, dar și între companiile interesate”, a declarat Sergiu Harea.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șerban, prezent la eveniment, a evidențiat importanța cooperării între producători și a subliniat că pentru aceștia expoziția „Fabricat în Moldova" reprezintă o oportunitate.

„Ministerul Agriculturii întotdeauna a fost partener la astfel de evenimente și va fi în continuare. Noi ne dăm seama că noi producem gustos, calitativ și mult, dar pe de altă parte înțelegem că asta nu este suficient. Suficient va fi atunci când noi vom putea să ne promovăm, să ne planificăm tot ceea ce noi dorim să producem și să avem capacitate pentru acest lucru. Pe partea de politici noi vom continua să subvenționăm producătorii agricoli ca ei să-și poată diversifica gama de producție. Noi avem rezultate de-a lungul timpului și trebuie să conștientizăm că Rep. Moldova la nivel regional are un cuvânt de spus pe partea de produse, pe partea de agenți economici și pe partea de Mediul Asociativ”, a declarat Vasile Șerban.

Expoziția „Fabricat în Moldova" a fost lansată în 2002 sub patronajul Guvernului și are menirea să susțină și să promoveze producătorul autohton. Pe parcursul anilor, Camera de Comerț și Industrie a organizat această expoziție la care au participat peste 5.500 de companii autohtone.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Donație din partea SUA: Vămile din R. Moldova, dotate cu echipamente moderne pentru detectarea contrabandei
  • Autoritatea Aeronautică Civilă a revocat Certificatul de Operator Aerian al Air Moldova
  • Dorin Recean: În câteva săptămâni, motorina donată de România va ajunge în R. Moldova
  • Pregătiri pentru alegerile locale din 8 localități ale R. Moldova. CEC prezintă datele despre alegători
  • Cei mai buni în știință și inginerie! 42 de elevi au fost premiați la concursul „Moldova Science and Engineering Fair”
  • Un profesor din Moldova a violat doi elevi; Acesta a fost condamnat la 17 ani de pușcărie
  • VIDEO // A furat un inel de peste 100 mii de lei dintr-un magazin de bijuterii din capitală. Tânăra, cercetată penal
  • Comrat: O mașină a zburat de pe traseu în doi piloni de electricitate, care au căzut apoi peste ea; Șoferul, dus la spital
  • Strugurii din R. Moldova au fost exportați în 33 de țări, fiind stabilit un nou record în 2023
  • În această seară va fi ales interpretul care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2024