Știrinews.24.md
22 Septembrie 2022, 13:46
33

Peste 1.000 de persoane arestate în Rusia la protestele împotriva ordinului de mobilizare a rezerviștilor

Au avut loc demonstrații la Moscova, St. Petersburg și în alte mai mult de 30 de orașe rusești, după ce Putin a anunțat mobilizarea, a anunțat Organizația rusă pentru drepturile omului OVD-Info, potrivit căreia până la 10 seara, ora locală, fuseseră reținuți aproape 1.000 de oameni la Moscova și St.Petersburg. Alți 200 au fost reținuți la Celiabinsk. Ekaterinburg, Krasnoiarsk, Ufa, Krasnodar și Irkuțk. La protestul din Moscova au luat parte multe femei care scandau „Viață copiilor noștri!” și „Nu războiului!”.

Zeci de persoane au fost reținute miercuri în întreaga Rusie, în timp ce locuitorii din Siberia și Orientul Îndepărtat s-au mobilizat împotriva mobilizării militare „parțiale” declarate de președintele Vladimir Putin pentru războiul din Ucraina, scrie The Moscow Times.

Peste 1.000 de persoane arestate în Rusia la protestele împotriva ordinului de mobilizare a rezerviștilor

Cel puțin 10 dintre cei 60 de protestatari care s-au adunat într-o piață centrală din orașul siberian Irkutsk au fost reținuți, potrivit activiștilor locali, transmite g4media.ro

Grupuri mici de protestatari s-au adunat, de asemenea, în Ulan-Ude, capitala republicii Buriatia, Yakutsk, capitala republicii Sakha, și în orașul Khabarovsk din Orientul Îndepărtat, a relatat postul de știri 7×7.

Protestatarii din Ulan-Ude au fost văzuți purtând pancarte scrise de mână cu mesaje precum „Nu războiului! Fără mobilizare!” și „Soții, tații și frații noștri nu vor să ucidă alți soți și tați”.

În orașul siberian Tomsk, o protestatară care purta o pancartă pe care scria „Îmbrățișează-mă dacă și tu ești speriat” s-a aflat printre cele 15 persoane reținute la scurt timp după începerea protestului, potrivit canalului local de știri Telegram Ulitsa Barkhatnaya.

În Novosibirsk, al treilea oraș ca mărime din Rusia, o înregistrare video publicată pe rețelele de socializare a arătat un protestatar strigând „Nu vreau să mor pentru Putin sau pentru voi!”.

Mișcarea de opoziție Vesna, precum și susținători ai lui Alexei Navalny au făcut apel la rușii din întreaga țară să iasă în stradă miercuri seara pentru a se opune deciziei Kremlinului de a-și întări forțele din Ucraina printr-o mobilizare „parțială”.

Un total de 300.000 de rezerviști ruși sunt așteptați să fie chemați la serviciul militar în timpul campaniei, potrivit ministrului Apărării, Serghei Șoigu.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Încasări de peste 40 de miliarde de lei la Bugetul Public Național în 9 luni ale anului
  • Falsuri și destabilizări. Rușii anunță „o mobilizare” generală în Moldova, care i-a prin surprindere autoritățile
  • Jumătate din bărbații mobilizați într-o regiune din Rusia, trimiși acasă pentru că nu îndeplineau criteriile de încorporare. Comisarul șef – demis
  • 6 persoane plasate în Izolatorul CNA, și bunuri în valoare de 2,8 milioane de lei, sechestrate de ARBI săptămâna trecută
  • Peste 300 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în Moldova
  • Accident rutier grav pe traseul Chișinău-Leușeni! Două persoane au murit în urma impactului dintre un camion și un microbuz
  • Macron îi promite lui Zelenski noi sancțiuni împotriva Rusiei după anexarea regiunilor ucrainene
  • Rusia interzice circulația camioanelor înmatriculate în Europa
  • Cel puţin 129 de persoane au murit după o revoltă la un meci de fotbal din Indonezia
  • Anexat ilegal de Rusia, eliberat în mai puțin de 12 ore. Ucrainenii au intrat în orașul Liman