Știrinews.24.md
18 Aprilie 2024, 16:36
109

Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și în Spania vor fi recunoscute reciproc. Adrian Efros: „Peste 18 000 de cetățeni din diaspora vor benefcia de acord”

Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și în Spania vor fi recunoscute reciproc. Adrian Efros: „Peste 18 000 de cetățeni din diaspora vor benefcia de acord”

Conform Acordului, permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Regatul Spaniei vor fi recunoscute reciproc. Acest lucru va elimina obstacolele birocratice și va simplifica procesele legale pentru cetățenii care locuiesc, lucrează sau călătoresc între cele două state, a subliniat Ministrul de Interne de la Chișinău, Adrian Efros.

„Acest Acord simplifică procesul de conducere auto, în care aceste două țări vor avea conversia permiselor de conducere. Este un pas important atunci când vorbim despre diaspora Rep. Moldova în Spania, fiind vorba de peste 18 mii de cetățeni care vor beneficia de acest Acord”, a spus Adrian Efros.

Prin semnarea acestui Acord, Regatul Spania își manifestă inclusiv susținerea aderării Rep. Moldova la UE, a declarat la rândul său ministrul de Interne spaniol, Fernando Grande-Marlaska Gómez. El a subliniat în același timp importanța cooperării celor două state și în alte domenii ce țin de securitatea populației:

„La fel, am împărățit opinii și idei despre cum securitatea dintre țările noastre este un obiectiv prioritar în lupta crimei organizate, traficului de ființe umane, de droguri. La fel, se fac noi punți în probleme de securitate în ceea ce privește protecția civilă, să prevenim și să putem face față crizelor cum ar fi cele sanitare, de migrație…”, a precizat Fernando Grande-Marlaska Gómez.

Cu ocazia vizitei la Chișinău, reprezentanții Ministerului de Interne al Regatului Spaniei au oferit Poliției Rep. Moldova o donație de echipamente informatice performante precum tablete, monitoare, camere de corp și stații de andocare.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO: Nistrul, secat în zona orașului Hotin din Ucraina; Ministerul Mediul: „R. Moldova nu va fi afectată”
  • DOC // Decret semnat! Mai mulți membri ai trupei Bi-2 au primit cetățenia R. Moldova
  • ANI a depistat la vicepretora de Botanica, Valentina Didenco, avere nejustificată în valoare de peste 300.000 de lei
  • Au achitat mii de euro ca să ajungă ilegal în R. Moldova. Șase ucraineni, documentați de polițiștii de frontieră
  • Siegfried Mureșan: Parteneriatul de Securitate și Apărare va permite UE să ofere mai mult sprijin Republicii Moldova
  • Spania va transfera Kievului rachete Patriot și tancuri Leopard
  • O nouă stea printre campionii R. Moldova! Emily Beznos a obținut premiul „Shooting Star” la Campionatul European de gimnastică ritmică
  • Mașinile electrice din Moldova vor avea plăcuțe de înmatriculare verzi
  • 13 partide din R. Moldova au semnat astăzi Pactul pentru Europa: „Este un eveniment istoric”
  • Petrocub Hâncești a reușit eventul, după ce aseară s-a impus în finala Cupei Republicii Moldova la fotbal