Știrinews.24.md
21 Martie 2023, 11:59
88

Patru focare de pestă porcină africană, înregistrate pe teritoriul R. Moldova

Patru focare de pestă porcină africană, înregistrate pe teritoriul R. Moldova

Trei focare de pestă porcină africană la porci domestici și un focar de pestă porcină africană la mistreți au fost înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova, în ultima săptămână, anunță Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, într-un raport de prezentare a situației epizootice din țară.

Două focare de pestă porcină au fost confirmate în localitatea Costuleni din raionul Ungheni, iar un focar în localitatea Oclanda din raionul Soroca.

Focarul de pestă porcină africană la mistreți a fost înregistrat în raionul Ungheni, în proximitatea localității Buzduganii de Jos.

„În focare se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sunt introduse măsuri de carantină în focare, sunt stabilite zona de protecție și zona de supraveghere în focarele de porci domestici și zona infectată în focarul de mistreți. Controlul mișcării animalelor în interiorul țării, screening-ul porcilor domestici și populațiilor de mistreți, dezinfecție, deratizare. Eliminarea oficială a carcaselor, a produselor secundare și a deșeurilor”, a menționat ANSA.

Potrivit ANSA, un focar de boala de Newcastle la porumbei a fost înregistrat în mun. Chișinău. „Sunt întreprinse măsurile de eradicare a focarului”, a precizat agenția.

În acest context, ANSA precizează că mișcarea porcilor din exploatațiile nonprofesionale către abatoare, puncte de sacrificare, târguri de animale, precum și plasarea pe piață a produselor și subproduselor parvenite de la acestea este restricționată.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Șor, Plahotniuc și… încă cine? Lista persoanelor acuzate de destabilizări în Moldova, sancționate de Canada
  • Prim-ministrul Marii Britanii a anunțat un nou sprijin pentru Moldova. Ar fi vorba despre 10,5 milioane de lire sterline
  • VIDEO | Maia Sandu: Toți oaspeții au spus la unison că summitul a fost un succes, iar acest succes se datorează vouă, oameni ai R. Moldova
  • Premierul ceh, Petr Fiala: Cehia va deschide oficiul unui atașat militar în Republica Moldova
  • Macron, la Summit-ul CPE de la Bulboaca: Aderarea Republicii Moldova la UE nu este doar realizabilă, ci este un fapt care urmează să fie împlinit
  • Peste 4000 de ucraineni au intrat în R. Moldova în ultimele 24 de ore, inclusiv 1195 de copii
  • Declaraţie comună Iohannis - Zelenski cu privire la integrarea euroatlantică a Ucrainei, semnată în R. Moldova
  • Norvegia va oferi Republicii Moldova 50 milioane de euro. Anunțul a fost făcut de premierul norvegian
  • Canada îi va sancționa pe oligarhii ruși care vor încerca să destabilizeze Republica Moldova
  • Banca Mondiala a aprobat doua finantari în valoare totală de 95 de milioane de dolari pentru Republica Moldova