Știrinews.24.md
20 Noiembrie 2023, 15:43
81

„Omul fără linia vieții”, producție regizată de o tânără din Moldova, a câștigat trei premii la un festival de film de la Hollywood

Filmul „Omul fără linia vieții”, în regia moldovencei Adrianei Vasilcov, a câștigat trei premii la Hollywood Florida Film Festival. Lungmetrajul relatează istoria lui Ionel Sporea, românul care a inventat lansatorul automat de mingi de tenis de masă.

Filmul a fost premiat la următoarele trei categorii:# Best Feature Film (Cel mai bun lungmetraj);# Best director of the Feature Film (Cel mai bun regizor al unui lungmetraj);# Best actor of the Feature Film (Cel mai bun actor al unui lungmetraj) – Rareș Andrici.

Sursă: Facebook/Adriana Vasilcov

„La ce mă gândesc acum? Nu, nu la mine. Eu nu am așteptat acest premiu și eram sigură că nu-l primesc până-n secunda când mi-am auzit numele în live-ul de pe Instagram. De asta încă sunt lipită cu picioarele de pământ și dacă cumva mă ia valul repede mă opresc. Eu mă gândeam azi noaptea la cum a ajuns povestea asta până la mine și cum am contribuit împreună cu echipa mea la realizarea unui mare vis. Ionel Sporea (Nelu Noelis) a văzut pentru prima dată filmul în cadrul festivalului, în rețeaua de cinematografe Regal . Și-a văzut viața pe ecran, a plâns, apoi s-a ridicat și a mers mai departe.

Așa a făcut și în ’88. Visa printre gratii și lupta cu gândul că probabil nu va mai ieși niciodată din închisoare. A inventat un robot care azi e baza antrenamentelor la tenis de masă cu sacrificiul propriei libertăți”, a anunțat Adriana Vasilcov pe pagina sa de Facebook.

„Omul fără linia vieții” va fi difuzat în cinematografele din Republica Moldova și din România, începând cu data de 30 noiembrie. Din distribuție mai fac parte și alți actori renumiți din Republica Moldova și România, precum Maia Morgenstern, Eugenia Șerban, Carmen Tănase, Armand Calotă, Dana Ciobanu, Petru Oistric, Mihaela Oistric, Sergiu Finiti sau Vasile Zubcu.

Mai multe informații despre film citiți în acest articol.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Al doilea caz de rujeolă a fost înregistrat în Moldova de la începutul anului. Recomandările Ministerului Sănătății
  • Strategia Maiei Sandu pentru securitate națională a R. Moldova, supusă consultărilor publice
  • Se vrea în fruntea unui detașament care ar lupta în Ucraina, apoi în Moldova; Apatridul Kalinin, citat de PCCOCS
  • Franța va acorda R. Moldova un credit de 40 milioane de euro pentru fortificarea sectorului forestier
  • Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată în R. Moldova
  • După 33 de ani de la ecranizarea „Singur Acasă”, Macaulay Culkin și-a primit steaua pe Hollywood Walk of Fame
  • Din 4 decembrie, Republica Moldova nu va mai putea exporta fructe și legume în Federația Rusă. Care este motivul
  • Maia Sandu, mesaj de Ziua Națională a României: „România este iubită în Republica Moldova mai ales pentru lucrurile care ne unesc. Ne leagă trecutul, dar și mai mult ne leagă viitorul”
  • ”Sperietoarea” Lavrov // Șeful MID-ului de la Moscova: R. Moldova, următoarea jertfă în războiul hibrid lansat de Occident împotriva Rusiei
  • Maia Sandu, întrevedere cu membrii Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere Moldova – UE