Știrinews.24.md
25 Septembrie 2023, 17:31
57

Oficialii SUA anunță sosirea primului tanc american Abrams în Ucraina

Oficialii SUA anunță sosirea primului tanc american Abrams în Ucraina

Oficialii americani au anunțat sosirea primului din cele aproximativ 31 de tancuri Abrams de fabricație americană promise Ucrainei, în cadrul unei livrări inițiale a unui număr nespecificat de tancuri, care va fi urmată de alte tancuri, relatează The Guardian.

Abrams se va număra printre alte tancuri din arsenalul ucrainean pe care Kievul le-ar putea folosi pentru a pătrunde și, eventual, pentru a recupera teritoriul deținut de ruși în regiunile estice și sudice ale Ucrainei, unde luptele se prelungesc de luni de zile fără progrese majore. Dar Kyrylo Budanov, șeful serviciilor de informații militare ucrainene, a avertizat că Abrams ar trebui să fie desfășurate „într-un mod foarte personalizat, pentru operațiuni foarte specifice și bine concepute”, altfel riscă să fie distruse.

Dacă vor fi pur și simplu trimise în prima linie pentru a încerca să străpungă apărarea rusă, a declarat săptămâna trecută generalul Budanov într-un interviu acordat unui blog militar american, ‘nu vor trăi prea mult timp pe câmpul de luptă’. Trebuie să fie folosite în acele operațiuni de pătrundere, dar foarte bine pregătite’.

Decizia americană de a dona tancurile Abrams a deblocat transferul din partea națiunilor europene a câtorva zeci de tancuri Leopard fabricate în Germania, o altă armă occidentală sofisticată, pe care Berlinul nu a fost dispus să o permită fără un angajament similar din partea Statelor Unite. Marea Britanie a livrat cel puțin 14 dintre tancurile sale Challenger 2 în primăvară.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Se vrea în fruntea unui detașament care ar lupta în Ucraina, apoi în Moldova; Apatridul Kalinin, citat de PCCOCS
  • Stoltenberg spune că Rusia a pierdut aproape 300.000 de soldaţi în Ucraina: „Este mai slabă politic, militar şi economic”
  • Premier Energy anunță restabilirea furnizării energiei electrice în toate localitățile afectate
  • DOC // Maia Sandu i-a retras cetățenia politicianului pro-rus Alexandr Kalinin, care a sprijinit deschis invazia în Ucraina
  • Ucraina: 400 de localităţi au rămas fără energie electrică din cauza vremii
  • Comisia Europeană acordă 50 de milioane de euro pentru a repara și moderniza porturile din Ucraina
  • Invazia rusă în Ucraina // Zelenski înlocuieşte mai mulţi generali din staff-ul Gărzii Naţionale
  • SUA anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 100 de milioane de dolari
  • Șeful Pentagonului, vizită surpriză în Ucraina
  • David Cameron, vizită surpriză la Chișinău. Noul ministru britanic de Externe a tranzitat R. Moldova la întoarcerea din Ucraina