Știrinews.24.md
2 Aprilie 2024, 10:17
97

O insulta și amenința cu răfuială fizică pe mama sa. Un bărbat, condamnat la ani grei de închisoare

O insulta și amenința cu răfuială fizică pe mama sa. Un bărbat, condamnat la ani grei de închisoare

Un bărbat de 37 ani a fost condamnat la 13 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru violență în familie și tâlhărie.

Conform acuzării înaintate, inculpatul, în perioada de timp cuprinsă între luna decembrie a anului 2022 până în luna noiembrie a anului 2023, având scopul de intimidare și de impunere a controlului, din cauza unui conflict imobiliar, în repetate rânduri a supus-o violenței psihologice pe mama acestuia în vârstă de 70 de ani. Inculpatul manifesta un comportament agresiv față de femeie, o lua în derâdere, o poreclea, insulta, șantaja, o amenința cu răfuială fizică.

„Acesta, la data de 17 noiembrie 2023, aproximativ pe la orele 17:00, a venit în ospeție la ultima. Fiind în stare de ebrietate, din motiv de răzbunare, i-a aplicat victimei câteva lovituri cu mâinile în regiunea feței, după care a luat o bucată de lemn și o vergea metalică cu care a continuat să-i aplice lovituri ultimei în regiunea capului și peste diferite părți ale corpului, unde ca rezultat al maltratării, victima a căzut la podea și și-a pierdut cunoștința. Potrivit raportului de expertiză judiciară medico-legală, victimei i-au fost cauzate leziuni corporale medii. În timpul altercației, inculpatul i-a sustras mamei sale în mod deschis inelul din aur de pe deget și cerceii din urechi, după care a părăsit locuința ultimei, plecând într-o direcție necunoscută”, se arată în comunicatul emis de Procuratura Generală (PG).

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Măsura arestului preventiv a fost prelungită în privința inculpatului, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare. Acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • „Nu răspunde mama pentru mine”: Fiica deputatei Victoria Cazacu, vizată în dosarul mitei de la Aeroport, respinge acuzațiile
  • Lua sume impunătoare de bani pentru a transporta cetățeni ucraineni în R. Moldova. Un bărbat, condamnat pentru organizarea migrației ilegale
  • A cerut 1000 de euro pentru un permis de conducere. Un bărbat din Cantemir, reținut de CNA
  • Bărbatul care și-a abuzat sexual fiica timp de 18 ani, condamnat. Procurorii vor o sentință mai dură
  • Un bărbat, anunțat în căutare în dosarul ”Banca de Economii”, reținut de CNA la vama Tudora-Starokazache
  • Un deținut ademenea femei pe Odnoklassniki și le cerea bani. A mai primit 22 ani de închisoare
  • Descoperire macabră la Sîngerei. Un bărbat dispărut acum trei luni, găsit strangulat într-o pădure
  • Crimă la Briceni: Și-a ucis amicul la beție și a fost condamnat la 10 ani de închisoare
  • A lăsat o persoană țintuită la pat fără pensie. Un bărbat și-a aflat sentința
  • A comis 20 de pungășii, un furt și a încercat să fugă din arest. Un bărbat, condamnat la 12 ani de închisoare