Știrinews.24.md
26 Februarie 2024, 11:03
99

O femeie a rămas fără pașaport și a fost impusă să se prostitueze în Dubai. Individa care a dus-o, condamnată

O femeie a rămas fără pașaport și a fost impusă să se prostitueze în Dubai. Individa care a dus-o, condamnată

O individă de 35 de ani a fost condamnată pentru exploatarea sexuală a altei femei în Dubai. Aceasta i-a promis victimei să o angajeze vânzătoare, cu salariu atractiv, dar a lăsat-o fără pașaport și a impus-o să se prostitueze.

Cazul a avut loc la începutul anului 2014. Persoana condamnată a acționat de comun cu o altă femeie, care a decedat, dar și cu un bărbat în privința căruia există o decizie irevocabilă de condamnare pentru trafic de persoane. Cei trei s-au înțeles prealabil și, în scop de profit, au indus în eroare persoana pe care au traficat-o în Dubai, având drept scop final profitul, transmit procurorii.

„Abuzând de poziția de vulnerabilitate, manifestată prin situația financiară precară a victimei, au organizat perfectarea actelor și transportarea acesteia în orașul de destinație, ulterior cazând-o împreună cu alte femei și deposedând-o de pașaport.

Prin aplicarea violenței fizice și psihice față de victimă, sub pretextul că au cumpărat-o la prețul de 1500 dolari SUA, au exploatat-o sexual, prin organizarea prestării de către ultima, a serviciilor sexuale diferitor clienți, până la începutul anului 2017, atunci când victima a reușit să fugă”, notează Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale.

Inculpata nu și-a recunoscut vina. Femeia condamnată va petrece 7 ani și 6 luni într-un penitenciar de tip închis pentru femei, cu privarea de dreptul de angajare a persoanelor în câmpul muncii și de a exercita activități conexe transportării de persoane pentru o perioadă de 3 ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Confruntarea Iran-Israel // R.Moldova condamnă atacul fără precedent asupra statului evreu: „Escaladarea trebuie evitată”
  • Voia să scoată 26 000 de euro din R. Moldova, fără să-i declare. O moldoveancă, prinsă la Aeroport
  • În primele zile de la lansarea Recensământului, au fost recenzate circa 65 de mii de locuințe și 127 de mii de persoane
  • Contrabandă cu 180 000 de dolari din Ucraina // Organizatorul schemei a fost reținut
  • Peste 7.000 de profesori lipsesc în școlile din R. Moldova. Ministrul Educației explică care este cauza
  • Refugiații din Ucraina, care se angajează la muncă în R. Moldova, vor fi asigurați medical
  • Conferința regională a FAO ar fi fost mutată de la Chișinău după ce Moscova a pus presiuni pe ONU. Zaharova: Am obținut schimbarea locației
  • Un fost șef interimar al Postului Vamal Chișinău va ajunge pe banca acuzaților într-un dosar de trafic de influență și corupere activă
  • Martie este a zecea lună consecutivă în care recordul global de căldură a fost depăşit
  • Bolea: Birocrația a fost cea care a frânat procesul de recepționare a motorinei