Știrinews.24.md
26 Martie 2024, 12:07
571

„O creatură bolnavă și cinică”. Reacția lui Zelenski la acuzațiile fără dovadă ale lui Putin la adresa Ucrainei pentru implicarea în masacrul de la Crocus

„O creatură bolnavă și cinică”. Reacția lui Zelenski la acuzațiile fără dovadă ale lui Putin la adresa Ucrainei pentru implicarea în masacrul de la Crocus

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a respins acuzațiile omologului său rus, Vladimir Putin, cu privire la implicarea Ucrainei în atacul terorist de la periferia Moscovei, Crocus City Hall. După spusele liderului de la Kiev, „pentru Putin, toți sunt teroriștii, cu excepția lui însuși”.

„Astăzi Putin a vorbit din nou cu el însuși și a fost difuzat din nou la televizor. El dă vina din nou pe Ucraina. O creatură bolnavă și cinică. Toată lumea este terorist în afară de el, deși el este cel care se hrănește cu teroare de două decenii”, a spus Zelenski.

„El este cea mai mare fereastră pentru teroare, el și serviciile sale de informații. Și când va fi plecat, cererea de teroare și violență va dispărea odată cu el, pentru că este cererea lui. Nimeni altcineva”.

În opinia experților Institutului pentru Studiul Războiului, atacul terorist din 22 martie asupra Centrului „Crocus” de la periferia Moscovei este un eșec notabil al serviciilor secrete rusești și structurilor de aplicare a legii.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a susținut în timpul unui discurs din 25 martie că „islamiștii radicali” au comis atacul, dar a acuzat imediat și cu temeinicie Statele Unite că încearcă să acopere „urma ucraineană” a atacului, acuzând direct Ucraina că ar fi „clientul” a atacului.

anticoruptie.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Confruntarea Iran-Israel // R.Moldova condamnă atacul fără precedent asupra statului evreu: „Escaladarea trebuie evitată”
  • Voia să scoată 26 000 de euro din R. Moldova, fără să-i declare. O moldoveancă, prinsă la Aeroport
  • Vot FINAL: Producătorii de cereale vor beneficia de credite oferite de stat pentru lucrările din această primăvară
  • Raport audiat în Parlament: Numărul petițiilor depuse la Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, în creștere
  • Detenție pe viață pentru că și-a abuzat sexual fiicele vitrege de 8 și 10 ani
  • Accidentul de la Măgdăcești // Șoferul camionului, reținut pentru 72 de ore
  • Iohannis s-a întâlnit cu Zelenski la summit-ul de la Vilnius: „Am reiterat sprijinul nostru ferm pentru Ucraina”
  • UE și Organizația Internațională a Muncii oferă un suport de 2 mil. de euro pentru reformarea pieței muncii din RM
  • Parlamentul a aprobat raportul de activitate al CA pentru anul 2023
  • Participarea R. Moldova în Programul EaSI, discutată de Maia Sandu cu directorul OIM și Comisarul european pentru locuri de muncă