Știrinews.24.md
14 Iunie 2024, 17:34
120

Nu scapă de arest: Bărbatul acuzat de omorul Anei-Maria rămâne după gratii încă 30 de zile

Nu scapă de arest: Bărbatul acuzat de omorul Anei-Maria rămâne după gratii încă 30 de zile

Gheorghe Cotorobai, învinuit de răpirea, violarea și uciderea cu deosebită cruzime a Anei-Maria, tânăra din Orhei, însărcinată în 6 luni, va mai sta 30 de zile după gratii. Magistrații i-au prelungit astăzi arestul preventiv, la solicitarea procurorilor. Individul refuză în continuare să colaboreze cu ancheta și se declară nevinovat.

Zilele trecute, procurorii au anunțat că singurul învinuit în acest dosar era în deplinătatea facultăților mintale atunci când a săvârșit crima. Cel puțin asta arată rezultatele expertizei psihiatrice.

Avocatul lui Cotorobai, Boris Bulbuc, a comunicat atunci că învinuitul a făcut declarații doar în fața instanței, dar își rezervă dreptul de a păstra tăcerea în raport cu cei care desfășoară ancheta.

Faptele incriminate lui Gheorghe Cotorobai se pedepsesc cu închisoare de la 20 de ani până la detenție pe viață.

Amintim că în seara de 12 aprilie, tânăra de 19 ani, însărcinată în șase luni, a urcat de la o stație de așteptare a transportului public într-un automobil și a dispărut. Ulterior, oamenii legii au constatat că victima a fost răpită de un bărbat de 45 de ani, fost angajat al structurilor de forță, care a fost reținut la câteva zile după dispariția tinerei.

Oamenii legii spun că au ridicat mai multe înregistrări video de pe traseul național, dar și de la casa suspectului, unde se vede clar că Ana-Maria a fost dusă la domiciliul suspectului, ținută cu forța timp de mai multe ore, după care a fost urcată în portbagajul mașinii și dusă într-o direcție necunoscută.

Opt zile mai târziu, trupul neînsuflețit al tinerei însărcinate a fost descoperit la 21 de kilometri de casa suspectului. Oamenii legii au stabilit că tânăra avea urme de moarte violentă și tortură.

tv8.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Stoianoglo a fost demis legal de președintă: Decizia Curții Constituționale după sesizarea unor deputați comuniști
  • Un tânăr de 18 ani, reținut de polițiști după ce ar fi furat o mașină dintr-o parcare din capitală
  • Din nou după gratii: Șeful Interpol de la Chișinău revine în penitenciar. Decizia Curții de Apel
  • Case în flăcări la Cantemir! Un bătrân, găsit carbonizat în grădină, după un incendiu de vegetație
  • Zelenski, după atacul Rusiei asupra spitalului de copii din Kiev: Îmi vine să-l omor pe Putin
  • „Reglări de conturi între grupări criminale”. Noi detalii despre omorul din sectorul Rîşcani: Cine este bărbatul împuşcat la terasă
  • Omorul de la Râșcani: Bărbatul de 41 de ani care a fost ucis este de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală
  • S-a ales cu arsuri grave după ce a încercat să stingă incendiul de unul singur. Un bărbat din Fălești, transportat la spital
  • Viktor Orban a trimis o scrisoare secretă liderilor UE după vizita la Moscova: Ce a discutat premierul ungar cu Putin
  • Accident frontal la Briceni: Un mort și un rănit după o depășire periculoasă