Știrinews.24.md
23 Ianuarie 2023, 10:59
38

Noi scheme de estorcare de bani și înșelăciune. Oamenii sunt îndemnați să raporteze cazurile la poliție

Noi scheme de estorcare de bani și înșelăciune. Oamenii sunt îndemnați să raporteze cazurile la poliție

Poliția Republicii Moldova atenționează cetățenii despre câteva acțiuni de estorcare de bani și înșelăciune a populației. Oamenii legii s-au autosesizat și la moment documentează toate faptele infracționale.

# Una dintre acțiunile de escrocare se referă la apeluri telefonice, prin care se încearcă obținerea resurselor financiare prin crearea unor istorii false. Istoria se referă la o rudă a persoanei apelate care ar fi reținută, după implicarea într-un accident rutier. Pentru eliberarea acesteia sunt cerute sume mari de bani.

# Un alt caz de estorcare de bani este cel prin email-uri, prin care „pretinși demnitari” solicită sume de bani pentru ca destinatarii să fie favorizați în cauze penale imaginare. Persoanele primesc mesaje pe email despre faptul că expeditorul ar avea în posesie imagini compromițătoare cu tentă sexuală/pornografie în care destinatarul ar fi implicat, iar pe cauza respectivă ar fi o declanșată o cercetare penală. Pentru încetarea investigării sunt cerute sume de bani.

# Al treilea caz este cel prin care se însușesc bani de pe cardul bancar. Infractorii sparg conturile personale ale oamenilor și ulterior, transmit mesaje din numele acestora, prietenilor din listă, cu pretinsul motiv că ar avea nevoie urgentă de bani. Scopul este de a obține numărul cardului bancar, inclusiv și codul CVV, de pe care, ulterior, retrag banii.

Populația este îndemnată să ignore aceste apeluri și mesaje, să nu acceseze linkuri ale site-urilor pe care nu le cunosc sau par a avea un conținut dubios și să raporteze cazurile la poliție.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Ar fi obținut prin înșelăciune 9 mașini, de peste 3,8 mil. lei, de la o companie auto din RM; Un bărbat, reținut
  • VIDEO // Adolescenta care a bătut cu bestialitate o minoră într-un apartament din Capitală, identificată de Poliție
  • VIDEO: Șefa Procuraturii Anticorupție: Prioritatea noastră pentru 2023 e să eliminăm oamenii corupți din sistemul justiției
  • A violat 2 copile. Un tânăr din nordul țării, condamnat la închisoare. Inculpatul, căutat de oamenii legii
  • VIDEO. Cinci tineri – prinși de poliție. Momentul în care sunt reținuți la o stație PECO din Chișinău
  • Scheme noi cu terenuri la Durleşti: Mascaţii au descins cu percheziţii la Primărie
  • Expoziția „Fabricat în Moldova” își va deschide porțile pe 1 februarie. Sunt așteptați circa 350 de producători autohtoni și 7 delegații internaționale
  • Premier Energy deconecteză de la lumină obiective din dotrea „Apă-Canal Chișinău”. Vezi care sunt adresele
  • Zelenski, despre Putin: Este un nimeni! Nu sunt interesat de o întrevedere cu el
  • „M-am sculat și am văzut pe masă cuțitul” // Un bărbat, reținut de oamenii legii după ce și-ar fi omorât amicul de pahar