Știrinews.24.md
11 Iunie 2024, 15:28
66

Noi rețineri şi percheziţii în dosarul „INTERPOL”: O persoană a fost plasată în arest pe 30 de zile, iar alta - cercetată în libertate

Noi rețineri şi percheziţii în dosarul „INTERPOL”: O persoană a fost plasată în arest pe 30 de zile, iar alta - cercetată în libertate

„În urma desfășurării investigațiilor, la 09 iunie 2024, o persoană a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău la ieșirea din țară, fiind efectuată o percheziție corporală și ridicate dispozitive digitale și alte obiecte.

După o evaluare a riscurilor implicate, procurorii au decis înaintarea unui demers la judecătorul de instrucție privind aplicarea arestului preventiv în privința acestei persoane.

În rezultat, astăzi, 11 iunie 2024, Judecătoria Chișinău sediul Ciocana, a admis demersul procurorilor, fiind aplicată măsura preventivă – arestul preventiv pe un termen de 30 de zile.

La 10 iunie 2024, o altă persoană a fost reținută în legătură cu schema indicată, fiind de asemenea efectuate percheziții la adresele asociate acestei persoane.

După o evaluare a riscurilor implicate, la 11 iunie 2024, procurorii au decis eliberarea acestei persoane, care urmează să fie cercetată în stare de libertate”, comunică PA.

Pe 4 iunie, 2024, Veronica Dragalin a anunțat că Procuratura Anticorupție a efectuat 33 de percheziții în cadrul unei anchete comune între Republica Moldova și Republica Franceză, cu asistența Biroului Federal de Investigații (FBI) al Statelor Unite, ce vizau o presupusă schemă de corupție prin care persoane publice din Republica Moldova și din alte țări ar primi mită pentru a interfera cu publicarea de către Interpol a Notificărilor Roșii pentru infractori din diferite țări, anunțați în căutare internațională.

Cel puţin 20 de criminali notorii din întreaga lume, daţi în urmărire generală internaţională, au reuşit să-şi şteargă numele din lista Interpolului datorită unei scheme implementată cu ajutorul unor funcţionari de rang înalt de la Chişinău. Printre aceștia se numără un fost ministru, șefi de la MAI, șeful Interpol Moldova și un avocat.

Pe 6 iunie 2024, PA a anunțat că lista de suspecți în dosarul INTERPOL s-a extins la 5. Dintre aceștia, patru sunt cercetați în stare de libertate, iar șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Prim-ministrul Dorin Recean a comentat scandalul de corupție de la Interpol Moldova. „Odată ce am adunat atâta corupție în ultimii 30 de an, iată că în sfârșit avem niște rezultate de identificare și de pedeapsă a acestor corupți”, a spus Recean.

unimedia.info
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Percheziții la spitalul raional Leova: Au fost ridicați 6500 de euro și 27 de mii de lei, bani luați ilegal de la pacienți
  • Stoianoglo a fost demis legal de președintă: Decizia Curții Constituționale după sesizarea unor deputați comuniști
  • Din nou după gratii: Șeful Interpol de la Chișinău revine în penitenciar. Decizia Curții de Apel
  • Premieră pentru Republica Moldova: 13 polițiști și carabinieri din țară au fost detașați pentru securizarea JO 2024
  • Ultima oră! Cauza penală pe fostul Procuror General, Alexandr Stoianoglo, și 3 procurori PCCOCS, prin care l-au eliberat pe Veaceslav Platon, a fost deblocată
  • Omorul de la Râșcani: Bărbatul de 41 de ani care a fost ucis este de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală
  • La Recensământul 2024 au fost recenzate 2,448 milioane de persoane
  • Politician din Șoldănești, prins beat la volan. Mașina i-a fost dusă la parcarea specială
  • VIDEO: Trei persoane au fost reținute la Edineț, într-un dosar de trafic de droguri
  • Procesul de integrare a Georgiei în UE a fost suspendat