Știrinews.24.md
11 August 2022, 16:24
126

Nicu Popescu admite că decizia Moscovei de a interzice importul fructelor și legumelor din R.Moldova ar avea o conotație politică

Decizia autorităților de la Moscova de a interzice importul fructelor și legumelor din R.Moldova ar avea o conotație politică. De această părere este viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Demnitarul a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune că a văzut anunțul Serviciului fitosanitar rus (Rosselhoznadzor), însă nu a avut ocazia să discute cu colegii de la Ministerul Agriculturii situația creată.

Nicu Popescu admite că decizia Moscovei de a interzice importul fructelor și legumelor din R.Moldova ar avea o conotație politică

Ceea ce pot spune eu este că în Republica Moldova, anterior ani de zile la rând au fost introduse restricții împotriva exporturilor noastre pe piața din Federația Rusă din motive politice. Anterior acest lucru s-a făcut cu regularitate”, a declarat el la Moldova 1.

La fel, Popescu a precizat că produsele vegetale din R.Moldova sunt competitive și solicitate pe mai multe piețe internaționale.

Putem spune că Republica Moldova are fructe și legume competitive pe piețele internaționale care sunt exportate pe piața Uniunii Europene”, a adăugat el.

Amintim că Rosselhoznadzor a interzis, începând cu 15 august, importul unor produse vegetale din aproape toate raioanele R. Moldova din cauza așa ziselor „încălcări repetate ale standardelor de calitate”.

Contactați de reporterii Deschide.MD, reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au comunicat că, până la această oră, nu au primit nicio informație oficială din partea Rosselhoznadzor privind decizia de a interzice importul produselor vegetale din R.Moldova.

În cadrul ședinței Guvernului din 10 august, prim-ministrul Natalia Gavrilița a declarat că autoritățile de la Chișinău trebuie să se preocupe de calitatea produselor, dar și să caute noi piețe de desfacere.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Aproape 1 800 de copii din Ucraina au fost înscriși în școlile și grădinițele din Republica Moldova
  • Ciucă: Putem să dăm Republicii Moldova 5 milioane metri cubi de gaz pe zi, dar nu mai mult
  • O nouă rută de troleibuz pentru locuitorii orașului Durlești. Când va fi lansată și ce itinerar va avea
  • Falsuri și destabilizări. Rușii anunță „o mobilizare” generală în Moldova, care i-a prin surprindere autoritățile
  • Ambasadoarea Kelly Keiderling și-a început mandatul în calitate de șefă a misiunii OSCE în Moldova
  • Noua șefă a Misiunii OSCE în Moldova își preia funcția; Va fi și mediator în procesul de reglementare transnistreană
  • Peste 300 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în Moldova
  • Țările NATO din Europa Centrală și de Est, mesaj comun pentru Ucraina. Iohannis: Susținem ferm decizia NATO privind aderarea Ucrainei
  • Rusia interzice circulația camioanelor înmatriculate în Europa
  • Gazprom acuză R. Moldova de încălcarea contractului și avertizează că ar putea opri livrările de gaze în orice moment