Știrinews.24.md
3 Decembrie 2022, 13:06
107

Natalia Gherman este noua directoare executivă a Direcției Executive a Comitetului ONU pentru lupta împotriva terorismului (CTED)

Natalia Gherman este noua directoare executivă a Direcției Executive a Comitetului ONU pentru lupta împotriva terorismului (CTED)

Natalia Gherman, fosta ministră de externe a Republicii Moldova a fost numită în funcția de directoare executivă a Direcției Executive Antiterorism (CTED), în baza acordului Consiliului de Securitate. Weixiong Chen va continua să servească în calitate de director executiv interimar al CTED până când Natalia Gherman își va prelua această funcție.

Natalia Gherman are în spate 30 de ani de experiență profesională. Diplomată de carieră, a ocupat diverse funcții guvernamentale de nivel înalt, inclusiv ca ministră la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (2013-2016), în timp ce a fost viceprim-ministră și prim-ministră interimară în 2015. A a stabilit prezența diplomatică a Republicii Moldova în regiunea nordică, fiind prima ambasadoare rezidentă a Republicii Moldova în Suedia, Norvegia și Finlanda.

„Natalia Gherman este expertă în afaceri de securitate regională și globală, promovând pacea prin justiție, dezvoltarea durabilă și statul de drept, implementând în același timp activități programatice pentru prevenirea și contracararea amenințărilor terorismului și extremismului internațional, crimei organizate și degradarea mediului”, se arată într-un comunicat de presă emis de ONU.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Acord ratificat: Moldova va beneficia de un împrumut de 25 de mil. de euro de la BERD pentru gestionarea deșeurilor solide
  • Încă o palmă pentru "Apă - Canal Chişinău". Premier Energy spune că nu e responsabilă de deconectările de apă
  • Votat în prima lectură: Numărul moldovenilor care vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului
  • VIDEO Pentru a marca 1 an de război, UE pune în aplicare al 10-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei
  • Deputații au votat un proiect de lege care prevede retragerea din circuitul agricol a cinci hectare de teren pentru construirea spitalului regional Bălți
  • Ultima oră! Blocul administrativ al Apă-Canal, deconectat de la energia electrică. Ion Ceban: „Faceți rezerve de apă”. Premier Energy: „Nu este afectat sistemul de apeduct”
  • Procurorii au cerut mandate de arestare pentru cele trei persoane publice din administrația locală Călărași
  • Standarde minime de calitate conform cărora vor activa centrele de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani, au fost aprobate de către Guvern
  • SUA se pregătesc să trimită în Ucraina rachete pentru lansatoarele HIMARS cu rază de acțiune de două ori mai mare decât acum
  • Un teren de 5 hectare va fi alocat pentru construcția Spitalului Regional Bălți