Știrinews.24.md
3 Decembrie 2022, 13:06
154

Natalia Gherman este noua directoare executivă a Direcției Executive a Comitetului ONU pentru lupta împotriva terorismului (CTED)

Natalia Gherman este noua directoare executivă a Direcției Executive a Comitetului ONU pentru lupta împotriva terorismului (CTED)

Natalia Gherman, fosta ministră de externe a Republicii Moldova a fost numită în funcția de directoare executivă a Direcției Executive Antiterorism (CTED), în baza acordului Consiliului de Securitate. Weixiong Chen va continua să servească în calitate de director executiv interimar al CTED până când Natalia Gherman își va prelua această funcție.

Natalia Gherman are în spate 30 de ani de experiență profesională. Diplomată de carieră, a ocupat diverse funcții guvernamentale de nivel înalt, inclusiv ca ministră la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (2013-2016), în timp ce a fost viceprim-ministră și prim-ministră interimară în 2015. A a stabilit prezența diplomatică a Republicii Moldova în regiunea nordică, fiind prima ambasadoare rezidentă a Republicii Moldova în Suedia, Norvegia și Finlanda.

„Natalia Gherman este expertă în afaceri de securitate regională și globală, promovând pacea prin justiție, dezvoltarea durabilă și statul de drept, implementând în același timp activități programatice pentru prevenirea și contracararea amenințărilor terorismului și extremismului internațional, crimei organizate și degradarea mediului”, se arată într-un comunicat de presă emis de ONU.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Un deţinut politic condamnat pentru „defăimarea” lui Lukaşenko a murit în pușcărie
  • Donație din partea SUA: Vămile din R. Moldova, dotate cu echipamente moderne pentru detectarea contrabandei
  • Andrei Spînu îl vede în spate pe fugarul Șor//De ce a fost anulată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport
  • După Danemarca, și Suedia anunţă un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 680 milioane de dolari
  • La Președinție sunt expuse fotografiile jurnaliștilor Viorica Tataru și Andrei Captarenco pentru a comemora doi ani de război în Ucraina
  • Serviciile Poștei Moldovei, sistate temporar; Care este motivul
  • Maia Sandu, către mediul de afaceri: „Uniunea Europeană înseamnă oportunități nemaiîntâlnite pentru economie”
  • Începe testarea materialelor de examen pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal
  • Anulare! Andrei Spînu anunță o nouă licitație pentru spațiile comerciale de la Aeroport
  • Pregătiri pentru alegerile locale din 8 localități ale R. Moldova. CEC prezintă datele despre alegători