Știrinews.24.md
24 Februarie 2023, 17:18
444

Moscova avertizează SUA, NATO și Ucraina: Un atac asupra Transnistriei va fi considerat un atac împotriva Federației Ruse

Moscova avertizează SUA, NATO și Ucraina: Un atac asupra Transnistriei va fi considerat un atac împotriva Federației Ruse

Regimul de la Kremlin avertizează Statele Unite, statele membre NATO și Ucraina că „un atac” asupra Transnistriei ”va fi considerat, în conformitate cu dreptul internațional, ca un atac asupra Federației Ruse”.

„În legătură cu acumularea semnificativă de personal și echipament militar al unităților ucrainene în apropierea graniței ucraineano-transnistreană după cum a înregistrat Ministerul Apărării al Federației Ruse, desfășurarea artileriei la punctele de tragere, precum și creșterea fără precedent a zborurilor de drone ale Forțelor Armate ale Ucrainei deasupra teritoriului Transnistriei, atenționăm Statele Unite, țările membre NATO și pupilele lor ucrainenesă nu facă următorii pași aventuroși”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului rus de Externe.

Comunicatul de astăzi vine la o zi după ce Ministerul rus al Apărării a acuzat că trupele ucrainene ar urma să invadeze Transnistria, creând un fals atac al trupelor ruse staționate acolo.

„Susținem în mod constant soluționarea oricăror probleme prin mijloace politice și diplomatice. În același timp, nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială că Forțele Armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod adecvat la provocarea regimului de la Kiev, dacă există, totuși urmează și vor asigura protecția compatrioților noștri, contingentul rus de menținere a păcii, personalul militar al Grupului Operațional al Forțelor Ruse și depozitele militare de la Cobasna. Orice acțiune care reprezintă o amenințare la adresa securității acestora va fi considerată, în conformitate cu dreptul internațional, ca un atac asupra Federației Ruse”, se mai arată în comunicat.

Ministerul Apărării de la Chișinău a informat, astăzi, că monitorizează toate evenimentele, acțiunile și schimbările care au loc în regiune și pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol și că, în prezent, nu există amenințări directe la adresa securității militare a statului.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Război în Ucraina: Orașul Avdiivka devine asemănător unui loc din filmele post-apocaliptice
  • VIDEO Minor din Ucraina – reținut pentru trafic de droguri estimate la 700 mii lei. Ce spune poliția
  • Curtea Penală Internațională și Ucraina au semnat un acord pentru deschiderea unui birou în această țară
  • Moldovagaz avertizează consumatorii: Datoria la gazele naturale a ajuns la 427 de milioane de lei
  • Stoltenberg atenţionează Occidentul să se pregătească pentru un conflict lung în Ucraina
  • Secretarul Consiliului Ucrainean de Apărare: Moldova a elaborat un plan pentru reintegrarea Transnistriei în 7 ani
  • Șeful diplomației UE, Josep Borrell. : Pregătim o misiune civilă în R. Moldova pentru a consolida capacitatea țării împotriva amenințărilor hibride
  • Republica Moldova testează exportul de energie electrică în Ucraina
  • Ministrul Apărării, vizită la Cartierul General NATO; Marți va avea o întrevedere cu Josep Borrell
  • Medvedev amenință după mandatul de arestare împotriva lui Putin: „Consecințele pentru dreptul internațional vor fi monstruoase”