Știrinews.24.md
24 Februarie 2023, 17:18
454

Moscova avertizează SUA, NATO și Ucraina: Un atac asupra Transnistriei va fi considerat un atac împotriva Federației Ruse

Moscova avertizează SUA, NATO și Ucraina: Un atac asupra Transnistriei va fi considerat un atac împotriva Federației Ruse

Regimul de la Kremlin avertizează Statele Unite, statele membre NATO și Ucraina că „un atac” asupra Transnistriei ”va fi considerat, în conformitate cu dreptul internațional, ca un atac asupra Federației Ruse”.

„În legătură cu acumularea semnificativă de personal și echipament militar al unităților ucrainene în apropierea graniței ucraineano-transnistreană după cum a înregistrat Ministerul Apărării al Federației Ruse, desfășurarea artileriei la punctele de tragere, precum și creșterea fără precedent a zborurilor de drone ale Forțelor Armate ale Ucrainei deasupra teritoriului Transnistriei, atenționăm Statele Unite, țările membre NATO și pupilele lor ucrainenesă nu facă următorii pași aventuroși”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului rus de Externe.

Comunicatul de astăzi vine la o zi după ce Ministerul rus al Apărării a acuzat că trupele ucrainene ar urma să invadeze Transnistria, creând un fals atac al trupelor ruse staționate acolo.

„Susținem în mod constant soluționarea oricăror probleme prin mijloace politice și diplomatice. În același timp, nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială că Forțele Armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod adecvat la provocarea regimului de la Kiev, dacă există, totuși urmează și vor asigura protecția compatrioților noștri, contingentul rus de menținere a păcii, personalul militar al Grupului Operațional al Forțelor Ruse și depozitele militare de la Cobasna. Orice acțiune care reprezintă o amenințare la adresa securității acestora va fi considerată, în conformitate cu dreptul internațional, ca un atac asupra Federației Ruse”, se mai arată în comunicat.

Ministerul Apărării de la Chișinău a informat, astăzi, că monitorizează toate evenimentele, acțiunile și schimbările care au loc în regiune și pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol și că, în prezent, nu există amenințări directe la adresa securității militare a statului.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Zelenski: Ucraina este pregătită să lanseze contraofensiva pentru recucerirea teritoriilor ocupate de Rusia
  • Secretarul general al NATO va fi prezent sâmbătă la ceremonia de învestire a lui Recep Tayyip Erdogan
  • Un tânăr din RM a încercat să ajungă clandestin în Ucraina; A fost reținut de poliția de frontieră
  • Alerte de raid aerian în toată Ucraina, vineri dimineață. Primarul Vitali Kliciko anunță explozii în Kiev
  • NATO va proteja spațiul aerian al R. Moldova pe durata Summitului CPE
  • Summitul CPE. NATO va apăra cerul Moldovei în următoarele două zile
  • Ungaria cere Comisiei Europene să prelungească restricţiile cu privire la importul de cereale din Ucraina
  • VIDEO ​Premierul Georgiei acuză NATO pentru războiul Rusiei în Ucraina
  • VIDEO | Mai multe clădiri din Moscova au fost lovite de drone
  • Atac cu rachete în plină zi asupra Kievului