Știrinews.24.md
29 Martie 2023, 17:10
171

Monica Babuc revine! A fost numită șefă la Institutul Cultural Român din Chișinău

Monica Babuc revine! A fost numită șefă la Institutul Cultural Român din Chișinău

Monica Babuc a devenit șefa Institutului Cultura Român din Chișinău, conform Libertatea. Decizia a fost aprobată în Senatul de peste Prut.

În cadrul audierilor, Babuc a vorbit despre reușitele pe care le-a avut în perioada când exercita mandatul de ministră a Culturii. Totodată, ea a menționat că oamenii din domeniu din Republica Moldova o simpatizează.

„Experiența mea și cunoașterea multor actori importanți din cultura românească ar putea să-mi permită să pun umărul la realizarea obiectivelor în Republica Moldova. În obiectivele pe care mi le propun vreau să propun o nouă optică legată de această relație. Trebuie să realizăm o sincronizare a celor două ramuri a trunchiului care este cultura română. Aceste două ramuri, din Republica Moldova și România, se dezvoltă acum mai degrabă paralel decât convergent”, citează jurnaliștii declarația Monicăi Babuc în fața senatorilor.

Monica Babuc a fost ministră a Culturii în perioada guvernării democrate. Aceasta a exercitat funcția în perioada 2013-2019, în Guvernele conduse de Leancă, Gaburici, Filip, Streleț, Gherman și Brega.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Judecătoria Chișinău a respins cererea lui Usatîi de a aplica retroactiv tariful micșorat la gaz
  • Polonezul suspectat de planificarea unui atentat împotriva lui Zelenski a fost arestat
  • FOTO: „Diplome neemise” - o expoziție care evidențiază tragedia a 40 de studenți ucraineni, a fost lansată astăzi la USM
  • Chișinău // Incendiu într-un local la Telecentru. O persoană, transportată la spital cu arsuri
  • Precizările Fiscului referitoare la aplicarea cotelor impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024 în orașul Chișinău
  • Chișinău // A urcat într-un copac și amenința că își va da foc. Protest neobișnuit în fața Parlamentului
  • USM va găzdui conferința științifică „România-Republica Moldova: Patrimoniu cultural și destin european comun”
  • Conferința „Inteligența Artificială & Big Data”, la Chișinău. Dorin Recean: „Inteligența artificială poate ajuta la creșterea economiei unei țări, dar și la asigurarea securității naționale”
  • Mai multe case din orașul Codru au fost prădate de un hoț
  • DOC Un primar din municipiul Chișinău, identificat cu avere nejustificată de peste 800 mii de lei