Știrinews.24.md
12 Noiembrie 2022, 18:07
2954

Momentul exploziei care a distrus o parte din barajul hidrocentralei Kahovka de pe râul Nipru din Herson

Pe rețelele sociale a fost publicată o înregistrare video care arată momentul exploziei care a distrus o parte din barajul hidrocentralei Kahovka de pe râul Nipru în regiunea Herson. Imaginile din satelit arată că explozia a afectat podul rutier al barajului.

Centrala nucleară Zaporojie folosește apa din lacul de acumulare al barajului de la Kahovka pentru răcirea reactoarelor. Conform CNN, lacul de acumulare conține 18 milioane de metri cubi de apă, citează digi24.ro.

In the #Kherson region, #Russian forces blew up part of the dam of the #Kakhovskaya hydroelectric power station.#Russia #StopRussia #RussianArmy #RussiaIsLosing pic.twitter.com/ox8uDMAApB

— Ahmad Suriy (@AhmadSuriy) November 12, 2022

Imaginile surprinse din satelit arată efectele exploziei, care a distrus practic podul rutier al barajului.

Nu se știe exact, în acest moment cine a provocat distrugerea parțială a barajului. Ucrainenii îi acuză pe ruși de acest atac, în vreme ce presa rusă sugerează că de vină ar fi militarii Kievului.

Până în prezent, conform CNN, cel puțin șapte poduri, din care patru peste râul Nipru, au fost distruse în ultimele 24 de ore, în urma retragerii armatei ruse din Herson, de pe malul vestic al râului Nipru.

Luna trecută, Institutul pentru Studiul Războiului avertiza că forțele ruse pregătesc condițiile pentru un atac sub steag fals asupra hidrocentralei Kahovka de lângă Herson.

Astfel, autoritățile ruse ar lucra la diseminarea informației că ucrainenii plănuiesc un atac asupra centralei, probabil pentru a „stabili condițiile pentru ca forțele ruse să lovească barajul iar apoi să dea vina pe Ucraina în vreme ce inundațiile provocate ar fi folosite pentru a acoperi propria retragere către sud în regiunea Herson”, conform ISW.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Așa-numitul „congres al deputaților de toate nivelurile” din Tiraspol a adoptat o rezoluție prin care cere Rusiei să protejeze regiunea transnistreană de pretinse „presiuni ale Chișinăului”
  • Premii de până la 3 mln lei pentru sportivii care vor demonstra performanță la Olimpiadă
  • Ministerul Apărării a respins informațiile despre o nouă dronă care ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova
  • O femeie a rămas fără pașaport și a fost impusă să se prostitueze în Dubai. Individa care a dus-o, condamnată
  • Primarul de Boldurești, Nicanor Ciochină, care a tamponat mortal un adolescent de 14 ani, plasat în arest preventiv
  • 30 de incendii de vegetație au avut loc în ultimele 24 de ore; Flăcările au distrus peste 110 ha de teren
  • Cinci ani de închisoare pentru un individ care a violat o copilă de 14 ani; Consumase împreună droguri
  • Procurorii PCCOCS cer 30 de zile de arest preventiv în privința primarului de Boldurești, care a tamponat mortal un minor
  • Profesorul de la gimnaziul Sărăteni, Leova, care ar fi lovit un elev a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei
  • Ialoveni // Și-a înjunghiat vecinul, după care s-a ascuns de polițiști într-o fântână