Știrinews.24.md
15 Iunie 2024, 11:39
135

Moldova și Ucraina încep negocierile de aderare cu UE: Prima conferință interguvernamentală ca avea loc în 25 iunie

Cristina Gherasimov, a salutat decizia, pe care a calificat-o drept un „moment istoric”. „Prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE va avea loc pe 25 iunie!

Ambasadorii țărilor membre pe lângă Uniunea Europeană au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina .

Drept urmare, la 25 iunie, Președinția belgiană a UE va convoca primele conferințe interguvernamentale cu cele două țări.

Felicitări tuturor pentru acest moment istoric! Și mulțumim Președinției belgiene pentru această veste bună”, a scris oficiala.

Moldova și Ucraina încep negocierile de aderare cu UE: Prima conferință interguvernamentală ca avea loc în 25 iunie

Un grup de 11 din cele 27 de state membre ale UE au cerut preşedinţiei belgiene a Consiliului UE să adopte încă de luna aceasta cadrele de negociere pentru aderarea Ucrainei şi Republicii Moldova la UE, pentru a putea fi convocate conferinţele interguvernamentale cu cele două ţări la sfârşitul lunii, relatează agenţia EFE, care a consultat scrisoarea.

Consiliul European a votat. Republica Moldova începe negocierile de aderare la UE. Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului European, Charles Michel.

Pe 5 octombrie 2023, Parlamentul European (PE) a votat rezoluția prin care cere începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului.st stabilită oficial.

După Parlamentul European, și Comisia Europeană a venit cu recomandări către țările membre ale Uniunii Europene să înceapă negocierile de aderare cu Republica Moldova și Ucraina.

unimedia.info
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO: Doi ucraineni au încercat noaptea trecută să intre ilegal în Moldova
  • SIS și MAI vor putea bloca site-urile care publică conținut cu caracter infracțional. Proiectul, votat în prima lectură
  • Premieră pentru Republica Moldova: 13 polițiști și carabinieri din țară au fost detașați pentru securizarea JO 2024
  • /ULTIMA ORĂ/ Cod roșu de caniculă în aproape toată Moldova! Harta zonelor cu temperaturi de circa +40°C
  • Declaraţia finală a summitului NATO menţionează importanţa strategică a regiunii Mării Negre şi sprijinul pentru Republica Moldova
  • Aprobat de Guvern: Permisele de conducere emise în Moldova și Franța, recunoscute reciproc
  • TEXT/ Război în Ucraina, ziua 868: Planurile Rusiei, demascate de un lider NATO. Lideri europeni merg la Kiev
  • Acces rapid, ieftin și echitabil la produse medicale: Moldova a aderat la Acordul de achiziție publică comună al UE
  • Summit NATO // România va pleda pentru continuarea sprijinului pentru R. Moldova şi creşterea capacităţii de a răspunde ameninţărilor
  • Secretarul general al ONU: Atacurile rusești în Ucraina, „deosebit de şocante”