Știrinews.24.md
12 Martie 2023, 12:24
91

Ministrul de externe Kuleba cere Germaniei accelerarea livrărilor de muniţie şi antrenarea piloţilor ucraineni

Ministrul de externe Kuleba cere Germaniei accelerarea livrărilor de muniţie şi antrenarea piloţilor ucraineni

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a cerut Germaniei, într-un interviu publicat duminică, să accelereze livrările de muniţie şi să înceapă antrenarea piloţilor ucraineni pe avioanele de luptă occidentale, informează Reuters, citat de Agerpres.

Dmitro Kuleba a declarat pentru ziarul Bild am Sonntag că deficitul de muniţii este problema "numărul unu" în încercarea Ucrainei de a respinge invazia Rusiei. El a adăugat că producătorii germani de arme i-au spus la Conferinţa de securitate de la Munchen luna trecută că sunt gata să livreze, dar aşteaptă ca guvernul să semneze contractele."Deci problema este la guvern", a spus Kuleba.

Ministrul ucrainean de externe a precizat că nu se aşteapă ca aliaţii occidentali să livreze prea curând Ucrainei avioanele de luptă pe care le-a cerut, dar consideră că piloţii ucraineni ar trebui oricum antrenaţi, astfel încât să fie pregătiţi odată ce decizia va fi luată. Dacă Germania ar antrena piloţi ucraineni, acesta ar fi un "mesaj clar al angajamentului său politic", a spus el.

Kuleba a mai declarat că Ucraina va continua să apere oraşul Bahmut, ţinta atacurilor ruseşti din ultimele şase luni."Dacă ne-am retrage din Bahmut, ce s-ar schimba? Rusia ar lua Bahmut şi apoi ar continua ofensiva împotriva Ceasiv Iar, astfel încât fiecare oraş dincolo de Bahmut ar putea avea aceeaşi soartă".

Întrebat cât timp ar putea susţine apărarea Bahmutului forţele ucrainene, şeful diplomaţiei ucrainene a refuzat să dea un răspuns precis. El a comparat forţele ucrainene cu oamenii care îşi apără casa împotriva unui intrus care încearcă să îi omoare şi să le ia tot ce au.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Doi ucraineni au încercat să mituiască un angajat al Poliției de Frontieră
  • Protest de amploare în Israel după ce Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării
  • Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova cere începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova
  • Ministrul Apărării, vizită la Cartierul General NATO; Marți va avea o întrevedere cu Josep Borrell
  • Ministrul german de Externe: Încercările Rusiei de a destabiliza Moldova și Georgia se intensifică
  • Ministrul Culturii: Nicio filă din colecțiile Bibliotecii Naționale nu va fi relocată, decât în condiții sigure
  • Aprobat cu 58 de voturi! Judecătorii CSJ și candidații la această funcție vor fi supuși evaluării externe
  • LIVE: Conferință de presă susținută de vicepremierul Nicu Popescu și ministrul de Externe al Marii Britanii, James Cleverly
  • Ministrul afacerilor externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord vine mâine la Chișinău
  • Kievul cere o anchetă a Curții Penale Internaționale pentru imagini care arată presupusa execuție a unui prizonier de război ucrainean