Știrinews.24.md
14 Septembrie 2023, 12:21
133

Ministerul rus de externe, despre expulzarea șefului Sputnik Moldova: „Un pas neprietenos care nu va rămâne fără răspuns”

Ministerul rus de externe, despre expulzarea șefului Sputnik Moldova: „Un pas neprietenos care nu va rămâne fără răspuns”

Ministerul de Externe al Rusiei l-a convocat la 13 septembrie pe însărcinatul cu Afaceri al Republicii Moldova în Federația Rusă, Sergiu Goncearenco. Potrivit unui comunicat al acestei instituții, responsabilului de la Chișinău i s-a transmis „un puternic protest” în legătură cu decizia „nefondata si provocatoare” a autorităților de a-l expulza pe șeful agenției „Sputnik Moldova”, Vitali Denisov.

Partea rusă consideră acest demers ca parte a campaniei anti-ruse lansată de oficialitățile de la Chișinău. Am cerut părții moldovenești să înceteze persecuția cu politică a resurselor mass-media rusești și să respecte obligațiile internaționale în domeniul libertății de exprimare și mass-media și al asigurării drepturilor jurnaliştilor.

Încă un pas neprietenos al autorităților moldovenești care nu va rămâne fără un răspuns adecvat din partea Rusiei”, avertizează ministerul rus de Externe.

Precizăm că marți, 13 septembrie, ofițerii serviciului de migrație din Republica Moldova au mers la domiciliul jurnalistului, l-au urcat într-o mașină și l-au dus la aeroport cu ordin de deportare. Vitali Denisov a fost declarat indezirabil pe teritoriul RM pe o perioadăd e 10 ani.

Portalul de știri Sputnik.md, controlat și finanțat de Moscova, este blocat de SIS din februarie 2022, pentru că susține războiul inițiat de Rusia asupra Ucrainei.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO: Nistrul, secat în zona orașului Hotin din Ucraina; Ministerul Mediul: „R. Moldova nu va fi afectată”
  • DOC // Decret semnat! Mai mulți membri ai trupei Bi-2 au primit cetățenia R. Moldova
  • Au achitat mii de euro ca să ajungă ilegal în R. Moldova. Șase ucraineni, documentați de polițiștii de frontieră
  • Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, va efectua o vizită de lucru în Lituania. Agenda întrevederilor
  • Siegfried Mureșan: Parteneriatul de Securitate și Apărare va permite UE să ofere mai mult sprijin Republicii Moldova
  • Reacția Moscovei după apelul șefului NATO ca aliații să lase Ucraina să atace ţinte din Rusia cu armament din Occident
  • O nouă stea printre campionii R. Moldova! Emily Beznos a obținut premiul „Shooting Star” la Campionatul European de gimnastică ritmică
  • Mașinile electrice din Moldova vor avea plăcuțe de înmatriculare verzi
  • 13 partide din R. Moldova au semnat astăzi Pactul pentru Europa: „Este un eveniment istoric”
  • Petrocub Hâncești a reușit eventul, după ce aseară s-a impus în finala Cupei Republicii Moldova la fotbal