Știrinews.24.md
19 Aprilie 2024, 19:54
92

Ministerul Educației și Cercetării a depistat încălcări multiple la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice

Ministerul Educației și Cercetării a depistat încălcări multiple la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice

Ministerul Educației și Cercetării a efectuat un audit la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice pentru perioada 2022-2023. Misiunea de audit, desfășurată în perioada martie-aprilie, a examinat asigurarea respectării controlului intern managerial al instituției. În rezultatul auditului, au fost depistate mai multe abateri și nerespectări ale cadrului legal, fiind relevat un management defectuos și o serie de  deficiențe semnificative în cadrul proceselor și procedurilor școlii sportive, se transmite într-un comunicat.

Raportul de audit indică administrarea necorespunzătoare a bugetului instituției, cu evidențe de casare neîntemeiată a combustibilului, organizarea ineficientă a cantonamentelor, rambursarea neîntemeiată a mijloacelor bănești, cumularea funcțiilor contrar prevederilor legale. Mai mult, s-au constatat nereguli în procedurile de achiziții publice, acordarea sporurilor de performanță și cu caracter specific în lipsa actelor ce confirmă evaluarea performanțelor angajaților. 

Auditul a subliniat, de asemenea, lipsa procedurilor formalizate în gestionarea resurselor umane și în activitățile de secretariat. Evaluările Sistemului de control intern managerial (SCIM) indică faptul că SCIM în cadrul instituției auditate este unul neconform.

Având în vedere neregulile admise la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice, Ministerul Educației și Cercetării va informa organele de control abilitate pentru a fi demarate investigații.

Totodată, MEC va continua să realizeze misiuni de audit și în alte școli sportive din subordinea ministerului pentru a verifica corectitudinea gestionării banilor publici și a bunurilor patrimoniale.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO: Nistrul, secat în zona orașului Hotin din Ucraina; Ministerul Mediul: „R. Moldova nu va fi afectată”
  • ANI a depistat la vicepretora de Botanica, Valentina Didenco, avere nejustificată în valoare de peste 300.000 de lei
  • Ministrul Educației vrea reguli mai dure în instituțiile de învățământ: Mesajul lui Perciun, după decesul directoarei gimnaziului din Drochia
  • Premieră la Ministerul Afacerilor Externe: Pe 27 mai va fi organizată Ziua Ușilor Deschise
  • Ministerul Apărării anunță despre renovarea mai multor unități militare. Unitățile de tehnică militară se vor deplasa pe drumurile naționale
  • Corpul neînsuflețit al directoarei gimnaziului din Drochia, depistat fără suflare în sala de sport; Ce spune poliția
  • Jucătorul de tenis de masă Vladislav Ursu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
  • La USM s-a desfășurat Forumul Educației România – Moldova. Platforma a reunit profesori din mai multe state din Europa
  • Măsuri mai drastice pentru școlile auto. Ministerul Educației, alarmat: „Nici una nu întrunește standardele de acreditare”
  • Ministerul Justiției solicită limitarea activității Partidului Politic „Șansă” pentru șase luni