Știrinews.24.md
10 Septembrie 2022, 14:27
43

Ministerul de externe german a sosit la Kiev pentru a doua oară de la declanșarea invaziei ruse

Ministerul de externe german a sosit la Kiev pentru a doua oară de la declanșarea invaziei ruse

Ministrul de externe german Annalena Baerbock a sosit la Kiev, aceasta fiind a doua vizită în Ucraina de la declanşarea invaziei ruse în această ţară, la 24 februarie.

Prezenţa şefei diplomaţiei germane în această ţară are ca scop să arate că „vom continua să fim alături de Ucraina atât timp cât este nevoie - cu livrarea de arme, dar şi de ajutor umanitar şi financiar”, a declarat sâmbătă Annalena Baerbock, citată într-un comunicat al MAE german.

În afara asistenţei financiare şi militare, Germania intenţionează să ajute Kievul să realizeze operaţiuni de deminare şi "să facă lumină asupra crimelor de război comise, îndeosebi prin trimiterea de experţi, între care şi un procuror”, se mai menţionează în comunicatul citat de AFP și Agerpres.

„Pentru mine, este clar că (preşedintele rus Vladimir) Putin contează pe faptul că suferinţa Ucrainei ne va obosi”, avertizează Baerbock.

Dar Germania, dă ea asigurări, va rămâne alături de ucraineni care „se luptă cu agresiunea rusă, nu doar pentru a-şi apăra dreptul uman la pace şi libertate, ci şi pentru a apăra ordinea păcii noastre europene”.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • CSE a dispus prelungirea autorizației de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Râbnița
  • O nouă rută de troleibuz pentru locuitorii orașului Durlești. Când va fi lansată și ce itinerar va avea
  • Expoziție a construcțiilor ilegale, inaugurată de PAS: „Ceban adună bani pentru partid prin protejarea schemelor imobiliare”
  • Ministrul britanic pentru Europa, Leo Docherty, vine la Chișinău
  • VIDEO A fost anunțat câștigătorul Premiului Nobel pentru Medicină. Ce descoperire a făcut
  • Jumătate din bărbații mobilizați într-o regiune din Rusia, trimiși acasă pentru că nu îndeplineau criteriile de încorporare. Comisarul șef – demis
  • Mesajul disperat al unui soldat rus pentru soție: „În curând vom fi morți cu toții”
  • Țările NATO din Europa Centrală și de Est, mesaj comun pentru Ucraina. Iohannis: Susținem ferm decizia NATO privind aderarea Ucrainei
  • Comisia pentru Situații Excepționale a prelungit pentru încă o lună autorizația de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Rîbnița
  • Clipe de groază pentru un bărbat din Criuleni: A rămas blocat sub o placă de beton; Au intervenit trei echipaje de salvatori