Știrinews.24.md
30 Mai 2023, 8:59
100

Militari moldoveni ar fi fost răniți în confruntările din nordul Kosovo

Militari moldoveni ar fi fost răniți în confruntările din nordul Kosovo

Cel puțin 34 de soldați ai misiunii de menținere a păcii a NATO din Kosovo au fost răniți luni în timpul ciocnirilor cu protestatarii din nordul țării, potrivit ministerului italian al Apărării.

Tensiunile au crescut în ultima săptămână după ce primarii etnic albanezi au preluat mandatul în nordul Kosovo, o zonă majoritară sârbă din Kosovo, în urma alegerilor din aprilie pe care sârbii kosovari le-au boicotat, relatează CNN.

Forța NATO din Kosovo (KFOR) a declarat că evoluțiile recente au determinat pacificatorii să-și sporească prezența în nordul Kosovo luni dimineață, după ce acțiunile au devenit violente.

Ministerul italian al Apărării a declarat că 14 dintre soldații săi de menținere a păcii KFOR au fost răniți când protestatarii au aruncat „cocteiluri Molotov, cu cuie, petarde și pietre înăuntru”.

Printre trupele de menținere a păcii rănite s-au numărat și soldați maghiari și moldoveni, potrivit ministerului italian al Apărării.

„Contingentul KFOR italian și maghiar au făcut obiectul unor atacuri neprovocate și răni traumatizante susținute cu fracturi și arsuri din cauza exploziei dispozitivelor incendiare”, se adaugă în comunicat, adăugând că unitățile medicale KFOR au tratat soldații.

Kosovo, care este în principal etnic albanez, a câștigat independența față de Serbia în 2008. Dar Serbia încă consideră Kosovo ca parte integrantă a teritoriului său, la fel ca sârbii care trăiesc în nordul Kosovo.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO O rețea de restaurante din Moldova, perheziționată pentru spălare de bani. Au fost ridicați 19 milioane de lei
  • Ministerul Apărării anunță un nou fals. Nu citiți știrile despre militari francezi, mobilizați în Moldova
  • Noi specialități în grilele universităților // A fost aprobat un nou Nomenclator al domeniilor și specialităților în învățământul superior
  • În timp ce Zelenski a cerut sisteme antiaeriene, rușii i-au lovit cu rachete orașul natal. 9 morți și 29 de răniți în Krivoi Rog
  • Coșmarul prin care a trecut un deținut minor. A fost violat repetat de alți cinci pușcăriași din Penitenciarul nr.13 din Chișinău
  • A fost lansat Consiliul Național pentru Abilitare Economică și Egalitate de Gen
  • Astăzi, 12 iunie, se împlinesc 83 de ani de la primul val de deportări sovietice din Basarabia și Nordul Bucovinei
  • Uită de rânduri, acum poți online! Cetățenii moldoveni pot obține cazierul judiciar în orice limbă oficială a UE
  • O rusoaică a fost arestată în Danemarca. Este suspectată că lucrează pentru serviciile de informații ale Kremlinului
  • Bunelul care și-a violat nepoata de doar cinci ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare