Știrinews.24.md
27 Martie 2023, 9:30
76

Militari din patru țări participă la exercițiul „JCET-2023”; Antrenamentele au loc la poligoanele Armatei Naționale

Militari din patru țări participă la exercițiul „JCET-2023”; Antrenamentele au loc la poligoanele Armatei Naționale

Militarii Armatei Naționale se vor antrena alături de colegii lor din România, Statele Unite ale Americii și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, la exerciţiul multinațional „JCET-2023” (Joint Combined Exchange Training), informează Ministerul Apărării.

Exercițiul se va desfășura la centrele de instruire ale Armatei Naționale, în perioada 27 martie-7 aprilie și are ca scop antrenarea în comun şi efectuarea unui schimb de experienţă între militarii forţelor speciale din RM, române, americane, britanice, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante.

Conform scenariului, militarii din cele patru țări vor executa trageri de luptă avansate, paraşutări, exerciţii de antrenament în teren cu misiuni specifice.

„Joint Combined Exchange Training” se desfăşoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023.

Militarii din Batalionul cu Destinație Specială “Fulger” ai Armatei Naționale participă la „JCET” începând cu anul 2009.

Ministerul Apărării informează cetățenii că, în contextul desfășurării exercițiului „JCET 2023”, tehnica militară urmează să se deplaseze din unități la centrele de instruire ale Armatei Naționale pentru a participa la antrenamente. În acest sens, populația este îndemnată să nu speculeze pe seama exercițiului și deplasării planificate a tehnicii militare.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Informațiile precum că Maia Sandu ar fi gata să permită armatei ucrainene să utilizeze RM în scopuri militare - un FALS
  • Președintele României, Klaus Iohannis, participă la Summit-ul Consiliului Europei
  • Germania închide patru consulate ale Rusiei
  • Militari moldoveni ar fi fost răniți în confruntările din nordul Kosovo
  • ARBI a emis ordonanțe de sechestru pe bunuri de peste 12 milioane de lei, iar patru milioane de lei au fost depuse pe conturile trezoreriale ale agenției, săptămâna trecută
  • Militarii moldoveni participă la exercițiul multinațional „Saber Guardian”, desfășurat în România
  • 33 pavilioane auto pentru pasageri vor fi construite pe drumurile publice naționale
  • Exercițiu militar de amploare în Moldova, cu implicarea tehnicii din dotarea armatei române, franceze și britanice, care va ajunge în țară prin Vama Leușeni
  • Lilian Chișca este noul președinte al Autorității Naționale de Integritate
  • Patru benzi de circulație au fost demarcate pe Viaduct. Două au limta de viteză de 50 km/h