Știrinews.24.md
22 Septembrie 2022, 11:36
193

Mihai Ghimpu: Partidul Liberal revine în politică. Noi 10 ani am apărat capitala de partidele pro-ruse

Partidul Liberal revine în politică. Mihai Ghimpu anunță că formațiunea se pregătește intensiv de alegerile locale generale. De asemenea, PL va avea și un candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Mihai Ghimpu a menționat că ar fi inacceptabil ca municipalitatea să fie preluată pentru încă un mandat de forțe pro-ruse.

Președintele Partidului Liberal spune că formațiunea va participa la alegerile locale generale de anul viitor, scrutinul local fiind prima etapă a accederii la putere. Mihai Ghimpu a menționat că miza scrutinului este capitala Republicii Moldova.

Mihai Ghimpu: Partidul Liberal revine în politică. Noi 10 ani am apărat capitala de partidele pro-ruse

Potrivit liberalului, a venit timpul ca Chișinăul să fie preluat de forțele pro-europene.

„Ne începem activitatea, a fost o perioadă de pandemie, război, acum începem să ne pregătim de alegerile locale. Dacă nu participi la locale, n-ai ce căuta la parlamentare. Fiecare partid își verifică forțele la alegerile locale, aici e vorba de candidații la funcția de primar, consilier. Sigur vom avea un candidat pentru Primăria Chișinău. Noi 10 ani am apărat capitala de partidele pro-ruse. După ce au început a bate în PL, a câștigat primăria Chișinău un partid iubit de Putin. Noi nu vrem la alegerile următoare să se întâmple la fel. Toate lucrurile încep de la capitală”, a spus Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru” de la RliveTV.

Mihai Ghimpu a evitat să spună cine va fi candidatul PL la funcția de primar general al Chișinăului, însă s-a arătat critic atât la adresa actualului edil, Ion Ceban, cât și la adresa potențialului candidat PAS, Andrei Spînu.

„Da ce a făcut Ceban ca să rămână? Trotuare?  Drumurile au fost făcute de Dorin Chirtoacă și Ceban a înțeles că trebuie făcute și trotuare. Lucruri de suprafață. Dar și aici e vorba de business, pavajul costă. Dar nimeni nu-și pune întrebări. Sau Andrei Spînu candidat la primărie? După semnarea contractului cu Gazprom. Nu anunțăm candidatul la primărie, mai avem un an de zile”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Alegerile locale generale ar urma să aibă loc în perioada octombrie – noiembrie 2023, întrucât mandatul aleșilor locali este de 4 ani, iar ultimele alegeri locale au avut loc la 20 octombrie 2019 (primul tur) și la 3 noiembrie 2019 (al doilea tur).

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Procuratura Anticorupție, despre site-ul lansat de Dodon: O acțiune politică. Denotă o strategie de „spălare la față” în mod public
  • G7 spune că atacurile ruse asupra infrastructurii energetice din Ucraina sunt „crime de război”
  • Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, după ce a fost convocat la MAEIE. Ce a declarat Oleg Vasnețov
  • Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău a fost chemat la Ministerul de Externe! Vezi motivul
  • Aeroportul Internațional Chișinău revine în proprietatea statului
  • Letonia vrea să interzică predarea limbii ruse în școli
  • Serviciile de securitate ucrainene au descins la mănăstirea Lavra Pecerska pentru a contracara acţiuni de sabotaj ruse
  • Partidul „ȘOR”, în afara legii // Curtea Constituțională anunță care sunt următorii pași
  • AP: Lavrov ar fi fost spitalizat după ce a ajuns la summitul G20 din Bali. Reacția diplomației ruse
  • FOTO // Partidul „ȘOR”, de la proteste economico-sociale, la lovitură de stat. Rusia, implicată în mitingurile de la Chișinău