Știrinews.24.md
1 Decembrie 2022, 11:03
83

Mesajul Maiei Sandu de Ziua Națională a României: Moldova privește către România cu recunoștință și speranță

Mesajul Maiei Sandu de Ziua Națională a României: Moldova privește către România cu recunoștință și speranță

Șefa statului a venit cu felicitări cu ocazia Zilei Naționale a României, pe care o vom celebra pe 1 decembrie. Maia Sandu a avut un mesaj de recunoștință pentru țara vecină, care ne-a oferit ajutor de mai multe ori.

„România este iubită aici, în Republica Moldova. Pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu, pentru ajutorul imens și necondiționat oferit cetățenilor noștri, pentru susținerea puternică acordată aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Lista e lungă – pentru grădinițe, microbuze școlare, burse studențești, motorină, vaccin, ajutor umanitar, sprijin pentru modernizarea satelor, comunicare mai ușoară cu cei dragi datorită eliminării tarifelor de roaming, pentru susținerea adusă culturii din Republica Moldova și construcției de poduri care ne leagă. Și pentru lumină, într-o perioadă în care rachetele rusești aduc întunericul în regiune”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a mai punctat că România este iubită în Republica Moldova pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească, pentru istoria comună – o istorie a curajului și a luptei pentru libertate.

„Astăzi, cu războiul lângă noi, este mai important ca oricând să ne ținem împreună. Împreună să întărim democrația, să combatem propaganda și dezbinarea, să îmbunătățim condițiile de viață ale oamenilor, să le oferim siguranță. Moldova privește către România cu recunoștință și speranță. Avem încrederea că mergem pe calea cea bună și că vom reuși să aducem Europa acasă la noi, inclusiv cu ajutorul României”, a mai anunțat Sandu.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Vot în prima lectură: Republica Moldova va suspenda Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa
  • FOTO/ Președinta Maia Sandu a conferit distincții de stat mai multor personalități din diverse domenii de activitate
  • Vot FINAL: Începând cu 2025, cetățenii Republicii Moldova vor avea cărți de identitate
  • Echipa Republicii Moldova a cucerit medalii la Cupa Mondială de Para Powerlifting 2024
  • Maia Sandu anunță Înaltul Patronaj pentru Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, pentru al patrulea an consecutiv
  • Întâlnire la București între premierii Republicii Moldova și României. Dorin Recean: „Suntem uniți prin trecutul nostru comun, limba română pe care o vorbim și cultură”
  • 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România // Pe 27 martie 1918, Sfatul Țării a îndeplinit visul secular al românilor dintre Prut și Nistru
  • Maia Sandu a desemnat un nou membru al Consiliului INJ
  • Importul de cereale în Republica Moldova va fi permis doar în baza licenței încă trei luni
  • A fost lansat un timbru poștal dedicat celor 30 de ani de la aderarea R. Moldova la Parteneriatul pentru Pace