Știrinews.24.md
23 Martie 2023, 15:13
60

Membrul Consiliului pentru Drepturile Omului din Rusia a declarat că Moldova trebuie să primească sancțiuni economice

Membrul Consiliului pentru Drepturile Omului din Rusia a declarat că Moldova trebuie să primească sancțiuni economice

Alexander Brod, membru al Consiliului pentru Drepturile Omului din subordinea Președintelui Federației Ruse, și-a exprimat speranța că Rusia va veni cu un răspuns la blocarea site-urilor agenției Sputnik în Moldova și vor urma sancțiuni economice.

„Societatea este lipsită de informații obiective despre ceea ce se întâmplă pe teritoriul Ucrainei, în Europa. Autoritățile moldovenești au devenit parte din industria ideologică pentru a denigra Rusia. Rusia nu ar trebui să suporte o astfel de situație, sper că va urma o reacție adecvată”, a declarat Brod pentru RIA Novosti, comentând despre blocarea site-urilor Sputnik. El a adăugat că mizează și pe sancțiuni economice.El a subliniat că Republica Moldova continuă să adopte cea mai proastă experiență rusofobă a Occidentului, limitând activitățile presei ruse și de limbă rusă.

Pe 22 martie, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a informat că cinci site-uri din Moldova, care publicau informaţii false, care afectau securitatea națională, urmează a fi blocate.

Astfel, lista surselor cu conținut online, care promovează informații false în domeniul ce afectează securitatea națională, în condițiile stării de urgență, aprobate prin Hotărârea Parlamentului Nr. 41/2022, a fost completată.

Reamintim că, în data de 26 februarie 2022, Serviciul de Informații și Securitate a informat că Sputnik.md și gagauznews.md vor fi blocate, iar la scurt timp după acest anunț, ambele portaluri nu au mai avut site-ul accesibil. Ulterior, redacția Sputnik.md a publicat un mesaj care conținea expresii de incitare la ură și jigniri în adresa reprezentanților ONG-urilor (fără a le da nume).

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • SUA au sancționat șapte agenți ruși acuzați că au încercat să răstoarne puterea din Republica Moldova
  • Se va ieftini? ANRE se va întruni miercuri în ședință pentru a stabili noul preț la gaz
  • Parlamentul a lansat concursul pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului
  • Polițiștii au prezentat recomandări pentru copii în timpul vacanței de vară
  • Arhitectul-șef al raionului Hâncești, reținut de CNA pentru corupție și abuz de serviciu
  • Zalina Marghiev din Republica Moldova a cucerit AURUL la Campionatele Internaționale ale României
  • Turcia: Erdogan depune jurământul pentru un nou mandat de cinci ani
  • Zelenski: Ucraina este pregătită să lanseze contraofensiva pentru recucerirea teritoriilor ocupate de Rusia
  • 11 deputați, sancționați pentru absențe nemotivate; Cei din fracțiunea „Șor” rămân în topul celor care chiulesc de la muncă
  • Șor, Plahotniuc și… încă cine? Lista persoanelor acuzate de destabilizări în Moldova, sancționate de Canada