Știrinews.24.md
26 Mai 2023, 9:46
98

Medic ginecolog din Fălești – învinuit de malpraxis. Ce pedeapsă riscă să primească

Medic ginecolog din Fălești – învinuit de malpraxis. Ce pedeapsă riscă să primească

Procuratura raionului Fălești anunță că a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unui medic obstetrician ginecolog, învinuită de încălcarea din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale ce au cauzat decesul pacientului.

„Procurorii i-au înaintat învinuirea  pe faptul că, , activând în calitate de medic obstretician-ginecolog al Secției obstretică și ginecologie a IMSP „Spitalul raional Fălești”, având o atitudine neglijentă faţă de obligaţiile sale de serviciu, contrar reglementărilor ce vizează activitatea medicilor, la data de 15 mai 2018, fiind la serviciu, aflându-se în sala de naștere, nu a determinat existența bazinului strâmtat al pacientei, ca urmare având loc o naștere obstructivă, complicată, situație care necesita  transportarea gravidei la o instituție de un nivel mai înalt, sau în caz de contraindicație pentru transportare, fiind necesară operația cezariană în perioada I a travaliului. Doctorul, însă, a luat decizia incorectă de administrare a Oxitocinei, aceasta fiind contraindicată în asemenea situații, iar ca rezultat s-a decis ca nașterea să continue pe cale naturală”.

În cadrul primirii aceleiași nașteri a apărut o altă situaţie obstetricală în care, din motivul că nu a fost utilizată extracția pneumatică a fătului cu aplicarea ventuzei obstreticale, copilul s-a născut în stare gravă, fiindu-i provocate leziuni corporale în rezultatul cărora ulterior, la data de 05 iunie 2018 în IMSP „Spitalul clinic Municipal nr.1.” a survenit decesul nou-născutului.

Învinuita pledează nevinovată, iar medicul riscă închisoare de până la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Caz tragic la Fălești: O femeie, bătută până la moarte de propriul fiu
  • Indivizii care au răpit, torturat și șantajat un bărbat din Grigoriopol, trimiși în judecată; Ce pedeapsă riscă
  • Țigări și monede nedeclarate, ridicate pe teritoriul AIC; Trei persoane riscă să fie sancționate contravențional
  • Șoferița de troleibuz care a lovit mortal o copilă de 12 ani la Ciocana, trimisă în judecată; Ce pedeapsă riscă
  • DOC Stepan Cara, consilier municipal la Comrat, prins cu avere nejustificată de ANI. Ce riscă acesta
  • VIDEO: A furat o bicicletă de 3000 de lei și acum riscă o amendă de 67 de mii de lei ori 4 ani de detenție
  • VIDEO Șofer beat criță – prins la volanul unui ATV. Poliția din Orhei spune ce riscă
  • A încercat să treacă hotarul R. Moldova cu peste 40 de mii de euro nedeclarați, însă s-a ales fără bani și riscă dosar penal
  • Fost medic, reținut. Ar fi comnadat OMORUL unui alt fost doctor într-o clinică de ginecologie din Chișinău. Câți bani urma să-i plătească asasinului
  • Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie, dotat cu prima stație de producere a oxigenului medical