Știrinews.24.md
24 Noiembrie 2022, 13:44
74

Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile. „Ei se tem foarte mult că eu voi participa la proteste”

Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile. „Ei se tem foarte mult că eu voi participa la proteste”

Deputata Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber va rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, cu sediul în sectorul Ciocana.

„Decizia de astăzi a fost una așteptată, deși am sperat că judecătorii vor ține cont de buchea legii și vor lua o decizie profesionistă. Se vede că există o presiune foarte mare asupra procuraturii și instanțelor de judecată. Ei se tem foarte mult că eu voi participa la proteste și că voi mobiliza mai multă lume. Înțeleg că voi fi mult mai activă în ceea ce privește soluționarea problemelor oamenilor și voi demonstra tuturor că suntem singura forță care este în stare să conducă țara” a declarat Marina Tauber într-un comunicat al Partidului „ȘOR”.

Pe 16 noiembrie arestul la domiciliu al Marineu Tauber a fost prelungit cu 30 de zile.

Pe 18 octombrie, Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar. Iar pe 25 octombrie, a revenit în arest la domiciliu.

Pe 14 septembrie, Curtea de Apel Chișinău a decis eliberarea Marinei Tauber din penitenciar și aplicarea asupra acesteia a măsurii preventive de arest la domiciliu.

Pe 21 iulie, deputata Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber a fost reținută preventiv pentru 72 de ore de CNA.

Tot pe 21 iulie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a înaintat două cereri de ridicare a imunității parlamentare a deputatei.

Pe 16 august, a fost prelungită măsura de arest preventiv a parlamentarei de către judecători cu încă 20 de zile.

Pe 7 septembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit mandatul de arest al deputatei Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber cu încă 20 de zile, în Penitenciarul nr. 13.

Marina Tauber este acuzată în baza articolului 181.2 din Codul penal.

Amintim că, pe 19 mai 2022, procurorul general interimar a mai cerut odată ridicarea imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber care era acuzată în baza articolului 243 din Codul penal.

Iar pe 26 mai 2022, deputații au votat și pentru ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber la scurt timp după ce i-au ridicat-o și lui Ilan Șor.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Guvernul a aprobat Bugetul de Stat pentru anul 2023 la doar câteva ore după ce a fost supus consultării
  • Pe parcursul săptămânii precedente, au fost înregistrate 44 de cazuri de gripă în toată țara. Cele mai multe sunt la Chișinău
  • Zece școli din Republica Moldova vor fi dotate cu echipament performant pentru studii aprofundate în domeniul IT
  • Banca Europeană de Investiții va oferi un împrumut adițional în valoare de 100 de milioane de euro pentru reparația drumurilor din R. Moldova
  • În atenția viitorilor conducătorilor de vehicule! Examenul practic pentru obținerea permisul de conducere la câteva categorii este sistată
  • Președintele Maia Sandu a primit Distincția Madeleine K. Albright pentru Democrație
  • Biroul de reintegrare salută eliberarea lui Horjan: Vom insista pentru eliberarea tuturor persoanelor deținute ilegal
  • Benzina a ajuns la 24 lei per litru. ANRE prezintă prețurile plafon la carburanți pentru joi, 8 decembrie
  • Garanții de securitate pentru Rusia: Macron refuză ''polemicile acolo unde ele nu există''
  • Criza energetică din R. Moldova, discutată de Maia Sandu și Secretarul de Stat pentru Energie al SUA, Jennifer Granholm