Știrinews.24.md
16 Martie 2023, 22:56
43

Marea Britanie va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar, în valoare de 10 milioane de lire sterline

Marea Britanie va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar, în valoare de 10 milioane de lire sterline

Marea Britanie va acorda Republicii Moldova un nou pachet de sprijin financiar, în valoare de 10 milioane de lire sterline. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe al Marii Britanii, , care se află într-o vizită oficială în țara noastră, și a avut o întrevedere cu ministrul de Externe, Nicu Popescu. Banii vor fi utilizați în proiecte orientate spre buna guvernare, dezvoltarea economică şi sectorul energetic.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat și despre stimularea comerţului, Regatul Unit aflându-se între primii 10 parteneri economici ai Republicii Moldova.

"Ne propunem să liberalizam tarifele de export pentru mai multe exporturi moldoveneşti în Marea Britanie: mere, prune, struguri, cireşe, suc, tomate şi usturoi. Avem un parteneriat puternic în domeniile IT, telecomunicaţii şi industriile creative şi ne dorim să-l extindem și către industria constructoare de mașini, cea electronică, a energiei regenerabile, fintech și turism", a spus Popescu.

Nicu Popescu și James Cleverly au discutat și despre promovarea și semnarea acordurilor pentru conversia reciprocă a permiselor şi reducerea tarifelor la roaming. Totodată au vorbit despre organizarea summit-ului Comunității Politice Europene, care va fi găzduit de țara noastră pe data de 1 iunie, și potențialele proiecte care ar putea contribui la o Europă mai unită și mai sigură.

"Ne-am referit şi la situația din regiune, reiterând condamnarea războiului brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei. I-am mulţumit ministrului Cleverly pentru sprijinul pe care Marea Britanie ni-l oferă în eforturile de contracarare a încercărilor de a destabiliza Republica Moldova", a spus ministrul de Externe de la Chișinău.

Nicu Popescu a menționat că datorită sprijinului oferit de Regatului Unit, republica Moldova progresează în procesul de modernizare și aderare la Uniunea Europeană.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Vântul puternic a provocat mai multe pagube în capitală dar și în unele regiuni ale R. Moldova
  • UPDATE / Vântul puternic a provocat mai multe pagube în capitală dar și în unele regiuni ale R. Moldova. Salvatorii și pompierii au intervenit în 22 de situații de risc
  • Produsele din Moldova vor fi comercializate în Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein. Va fi semnat un acord
  • De la începutul anului, Energocom a furnizat circa 275 de milioane de metri cubi de gaze naturale către Moldovagaz
  • CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 100 de milioane de lei, săptămâna trecută
  • Lista câștigătorilor Campionatului R. Moldova la lupte
  • Atenție! Republica Moldova a trecut la ora de vară
  • R. Moldova trece la ora de vară
  • R. Moldova marchează „Ora Pământului” prin stingerea luminilor timp de o oră
  • Maia Sandu a avut o întrevedere cu echipa ODA: „Statul va continua să sprijine mediul de afaceri”