Știrinews.24.md
5 Decembrie 2022, 17:54
84

MAMĂ FĂRĂ INIMĂ! Și-a abandonat bebelușul în scara unui bloc de locuit din Bălți

MAMĂ FĂRĂ INIMĂ! Și-a abandonat bebelușul în scara unui bloc de locuit din Bălți

Un bebeluș de doar opt luni a fost abandonat de propria mamă în scara unui bloc de locuit din Bălți. Alături de micuț, oamenii legii au găsit un bilețel în care femeia a scris că nu are cu ce-și întreține fiul. I-a lăsat doar câteva hăinuțe și lapte, după care a fugit într-o direcție necunoscută, potrivit nordnews.md.

Potrivit sursei citate, copilul a fost dus la spital.

"În momentul internării starea pacientului era într-o situație deplorabilă sanitară. Copilul a fost diagnosticat cu malnutriție, bronșită și este suspect la pneumonie", a spus Natalia Brașoveanu, purtător de cuvânt SC Bălți.

Preliminar, mama copilului ar fi din regiunea transnistreană. În scrisoare, femeia a lăsat o scurtă informație despre copil.

"Numele, prenumele copilului, când s-a născut, data, luna, anul nașterii, vârsta lui, s-a născut bolnav. Îmi este greu să îl întrețin, roagă pe cineva să aibă grijă de fiul său. Mă iertați, vă rog, nu am altă ieșire din situație. Ea s-a asigurat, laptele era cald, lângă copil au fost găsite hăinuțe de schimb. Când a lăsat copilul, a bătut la ușă pentru a se asigura că el va fi luat", a declarat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți.

Locatarii spun că sunt îngroziții de gestul mamei și speră că aceasta va fi identificată: "E foarte rău. Eu nu îmi pot imagina ce fel de mamă poți să fii, e groaznic!”, au spus locatarii".

Angajații Direcției Asistență Socială din Bălți împreună cu polițiștii urmează să identifice părinții biologici ai copilului, iar apoi să stabilească motivele abandonului.

"Am luat legătura cu tatăl biologic, îi vom trimite pozele, să vadă dacă el este tatăl și dacă el este copilul căutat. Avem careva presupuneri pe care urmează să le verificăm.  Să examinăm posibilitatea, fie de a transmite copilul celuilalt părinte, dacă anterior nu s-au depistat alte neglijări ale acțiunilor părintești, fie să fie transferat copilul de la spitalul, din secția de copii cu vârstă de fragedă, într-un centru de plasament pentru copiii de vârstă fragedă de pe strada Ivan Franco, până la stabilirea statului copilului", a mai adăugat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți.

Tânăra mamă ar avea 22 de ani și ar fi locuit de ceva vreme în Bălți.

Poliția a deschis un dosar penal cu privire la acest caz. Dacă va fi găsită vinovată, mama copilului riscă amendă în mărime de până la 27.500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii sau până la 2 ani de închisoare.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Deputații au votat un proiect de lege care prevede retragerea din circuitul agricol a cinci hectare de teren pentru construirea spitalului regional Bălți
  • O tânără a decedat, după ce s-a aruncat de la etajul 9 al unui bloc de locuit din capitală
  • FOTO // Război în Ucraina: 3 morți și 8 răniți, după ce rușii au bombardat azi-noapte un bloc de locuințe la Kramatorsk
  • Un teren de 5 hectare va fi alocat pentru construcția Spitalului Regional Bălți
  • FOTO // Dolari și euro nedeclarați, depistați în bagajul unui străin la AIC
  • Viorel Morari câștigă la CSJ împotriva unui ordin emis de Alexandr Stoianoglo
  • Un procuror din Orhei este învinuit de corupție. Acesta ar fi pretins 10 000 de euro pentru încetarea unui caz penal
  • VIDEO Camion cu numere moldovenești, răsturnat în albia unui râu în județul Suceava. Salvatorii români l-au scos de sub fiare
  • Un copil a intrat în casa unui bărbat, l-a amenințat cu o foarfecă și i-a furat 500 de lei: Totul s-a întâmplat noaptea trecută, la Glodeni
  • Un scandal la bordul unui avion de pe cursa Londra-Chișinău l-a costat 2 ani și 6 luni de închisoare pe un moldovean