Știrinews.24.md
17 Martie 2023, 12:48
140

Maia Sandu, în Parlament: Cât voi fi președinte, Moldova va sta dreaptă; Șor are misiune de la Kremlin - să aducă războiul

Maia Sandu, în Parlament: Cât voi fi președinte, Moldova va sta dreaptă; Șor are misiune de la Kremlin - să aducă războiul

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a susținut astăzi un discurs în plenul Parlamentului în care a făcut apel către toate forțele să pună aderarea la UE deasupra intereselor înguste și să susțină această cale necondiționat. Totodată, Maia Sandu a solicitat Guvernului Recean acțiuni ferme pentru a opri tentativele de destabilizare a țării și a îndemnat cetățenii să fie atenți la informațiile false.

„Republica Moldova trebuie să fie țară membri a UE. Acum este șansa reală de a deveni membru cu drepturi depline al familiei europene. Dar cât de repede vom ajunge acolo, depinde de noi toți”, și-a început discursul șefa statului, în aplauzele deputaților din majoritatea parlamentară. Cei din BCS și Partidul Șor au lipsit.

„Vă întreb, în special pe cei care ați plecat din această sală, care nu susțineți aderarea Moldovei la UE. Ce ideologie de partid vă oprește să scoateți țara din întuneric și să recunoașteți că altă cale de dezvoltare pentru Moldova decât aderearea la UE nu există?”, s-a adresat Maia Sandu socialiștilor și comuniștilor.

Șefa statului a adăugat că, în prezent, în Parlamentul de la Chișinău există deputați care sunt angajați de forțe ostile de la Kremlin care au scopul de a provoca haos, violențe și război.

„În Parlamentul nostru sunt partide care încă nu au condamnat războiul. Sunt agenți ai Kremlinului care, după ce au furat miliarde, stau acum la cald și se folosesc de cetățenii noștri aflați în nevoie”, a continuat Maia Sandu.

Președintele RM a acuzat gruparea condusă de Ilan Șor că vrea să aducă războiul în Republica Moldova, la comanda Moscovei.

„Cu greu am dat jos de la putere găștile de bandiți și unii deja se fac luntre și punte pentru a vinde țara Kremlinului. (...) Gruparea Șor are o misiune clară de la Kremlin și FSB - să aducă războiul în Moldova. Scopul lor este să organizeze destabilizări și să dea jos prin violențe guvernarea aleasă în mod democratic”, a menționat șefa statului.

Maia Sandu a accentuat că „Moldova azi nu mai este pradă unor asemenea trădători”, iar instituțiile din Moldova încep să-și reconstruiască independența și puterea de a proteja interesele țării.

„Le suntem recunoscători ucrainenilor pentru eroismul lor și dragostea pentru libertate. Anume pentru că Armata rusă nu poate ajunge pe teritoriul țării noastre, Kremlinul încearcă să destabilizeze situația din interior, plătind cu bani murdari hoții din Moldova. Instituțiile noastre lucrează foarte serios pentru prevenirea acestor încercări de destabilizare. Am reușit să menținem pacea și ordinea până acum. De fiecare dată, în toamna anului trecut și mai recend, când au existat încercări de a face haos, de a aduce violență în țară, instituțiile noastre au reușit să descopere și să prevină asemenea lucruri. Cât voi fi președinte, Moldova va sta dreaptă”, a spus Maia Sandu, iar mesajul său a fost aplaudat în picioare de plenul Parlamentului.

Urmăriți mai jos discursul integral susținut de președintele Republicii Moldova în Parlament.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Vântul puternic a provocat mai multe pagube în capitală dar și în unele regiuni ale R. Moldova
  • UPDATE / Vântul puternic a provocat mai multe pagube în capitală dar și în unele regiuni ale R. Moldova. Salvatorii și pompierii au intervenit în 22 de situații de risc
  • VIDEO Maia Sandu, după ce Aeroportul a revenit în gestiunea statului: Rezultat al luptei contra corupției
  • Ștefan Belecciu, candidat propus de Parlament la funcția de membru în CSM, nu a promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting
  • Produsele din Moldova vor fi comercializate în Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein. Va fi semnat un acord
  • Maia Sandu și Klaus Iohannis, Înalt Patronaj pentru Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti care se va desfăşura la Chişinău
  • Lista câștigătorilor Campionatului R. Moldova la lupte
  • Atenție! Republica Moldova a trecut la ora de vară
  • R. Moldova trece la ora de vară
  • R. Moldova marchează „Ora Pământului” prin stingerea luminilor timp de o oră