Știrinews.24.md
31 Mai 2023, 12:10
43

Maia Sandu a declarat că va candida pentru încă un mandat în funcția de președintă a Republicii Moldova

Maia Sandu a declarat că va candida pentru încă un mandat în funcția de președintă a Republicii Moldova

Într-un interviu pentru agenția de știri americană Bloomberg, șefa statului, Maia Sandu, a confirmat că va candida pentru încă un mandat în funcția de președentă a țării. La fel, dânsa și-a exprimat ferma convingere că Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană (UE) până în anul 2030.

În cadrul interviului, Maia Sandu a relatat despre parcursul european al Moldovei și pericolul care poate surveni din partea Federației Ruse. Potrivit dânsei, Moscova încearcă să destabilizeze țara, însă Moldova ar putea fi primită în UE în următorii șapte ani, în pofida prezenței trupelor ruse din regiunea transnistreană.

„Secretul soluționării conflictului separatist din Moldova este continuarea reformelor economice și lupta împotriva corupţie. Acest lucru va pune o națiune de 2,6 milioane de oameni – una dintre cele mai sărace din Europa – pe un drum clar de aderare la UE și va arăta oamenilor din Transnistria că legăturile cu blocul comunitar, mai degrabă decât cu Rusia, o să le beneficieze viața. Cu cât creștem mai repede nivelul de trai în țară, cu atât mai repede vom avea șansa la o reunificare”, a declarat Maia Sandu pentru Bloomberg.

La fel, Maia Sandu a confirmat în articol intenția sa clară de a candidă pentru un nou mandat de președintă a Republicii Moldova „pentru a menține sentimentul pro-european”.

Amintim că în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al prezidențialelor din Republica Moldova, desfășurate în data de 15 noiembrie 2020, Maia Sandu a câștigat alegerile acumulând 57,52 % din voturi după procesarea a 99,63 % dintre procesele-verbale. Astfel, devenind prima femeie președintă din Republica Moldova.

Următoarele alegeri prezidențiale ar urma să se desfășoare, în Republica Moldova, în anul 2024.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Dorin Recean a propus președintei Maia Sandu numirea lui Petru Rotaru în funcția de ministru al Finanțelor
  • Un tir din R. Moldova, implicat într-un accident în România după ce a explodat o anvelopă
  • Un bărbat reținut de CNA și procurori pentru trafic de influență; A pretins 500 de euro pentru a influența un vameș
  • Săgeți între liderii ALDE și CUB; Arina Spătaru: „Bagas, fost membru fondator al CUB, venea cu sacul de bani pentru partide”
  • Mai multe echipaje ale poliției vor activa în regim sporit pe întreg teritoriul R. Moldova pentru a monitoriza traficul rutier
  • Republica Moldova, măsuri împotriva atacurilor cibernetice
  • Dorin Recean pleacă în Germania pentru o vizită oficială; Alaiba și Parlicov merg și ei
  • Polonia introduce controale la frontiera cu Slovacia pentru a preveni imigrația ilegală
  • Maia Sandu a semnat decretul prezidențial privind eliberarea din funcția de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo
  • Acordul dintre R. Moldova și SUA: Asistența nerambursabilă va fi majorată cu 9,3 milioane de dolari