Știrinews.24.md
31 Mai 2023, 12:10
46

Maia Sandu a declarat că va candida pentru încă un mandat în funcția de președintă a Republicii Moldova

Maia Sandu a declarat că va candida pentru încă un mandat în funcția de președintă a Republicii Moldova

Într-un interviu pentru agenția de știri americană Bloomberg, șefa statului, Maia Sandu, a confirmat că va candida pentru încă un mandat în funcția de președentă a țării. La fel, dânsa și-a exprimat ferma convingere că Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană (UE) până în anul 2030.

În cadrul interviului, Maia Sandu a relatat despre parcursul european al Moldovei și pericolul care poate surveni din partea Federației Ruse. Potrivit dânsei, Moscova încearcă să destabilizeze țara, însă Moldova ar putea fi primită în UE în următorii șapte ani, în pofida prezenței trupelor ruse din regiunea transnistreană.

„Secretul soluționării conflictului separatist din Moldova este continuarea reformelor economice și lupta împotriva corupţie. Acest lucru va pune o națiune de 2,6 milioane de oameni – una dintre cele mai sărace din Europa – pe un drum clar de aderare la UE și va arăta oamenilor din Transnistria că legăturile cu blocul comunitar, mai degrabă decât cu Rusia, o să le beneficieze viața. Cu cât creștem mai repede nivelul de trai în țară, cu atât mai repede vom avea șansa la o reunificare”, a declarat Maia Sandu pentru Bloomberg.

La fel, Maia Sandu a confirmat în articol intenția sa clară de a candidă pentru un nou mandat de președintă a Republicii Moldova „pentru a menține sentimentul pro-european”.

Amintim că în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al prezidențialelor din Republica Moldova, desfășurate în data de 15 noiembrie 2020, Maia Sandu a câștigat alegerile acumulând 57,52 % din voturi după procesarea a 99,63 % dintre procesele-verbale. Astfel, devenind prima femeie președintă din Republica Moldova.

Următoarele alegeri prezidențiale ar urma să se desfășoare, în Republica Moldova, în anul 2024.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Parlamentul a numit în funcție cinci membri ai Consiliului pentru egalitate
  • FOTO/ Președinta Maia Sandu a conferit distincții de stat mai multor personalități din diverse domenii de activitate
  • Vot FINAL: Începând cu 2025, cetățenii Republicii Moldova vor avea cărți de identitate
  • Echipa Republicii Moldova a cucerit medalii la Cupa Mondială de Para Powerlifting 2024
  • Maia Sandu anunță Înaltul Patronaj pentru Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, pentru al patrulea an consecutiv
  • Doi bărbați, dintre care un fost angajat al structurilor de forță, reținuți pentru organizarea migrației ilegale a patru ucraineni
  • Întâlnire la București între premierii Republicii Moldova și României. Dorin Recean: „Suntem uniți prin trecutul nostru comun, limba română pe care o vorbim și cultură”
  • Acordul de liberă circulație în UE pentru transportatorii de mărfuri, prelungit până la sfârșit de 2025. Spînu: Mulțumim UE pentru suport
  • Breaking NEWS // CCM a decis: Restricțiile de participare la alegerile pentru oamenii lui Șor – neconstituționale
  • Maia Sandu a desemnat un nou membru al Consiliului INJ