Știrinews.24.md
11 August 2022, 16:40
75

MAIA, despre refuzul Rosselhoznadzor de a importa produse vegetale din RM: „Vom avea discuții cu ambasadorul”

MAIA, despre refuzul Rosselhoznadzor de a importa produse vegetale din RM: „Vom avea discuții cu ambasadorul”

Innterzicerea de către Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor) a importului temporar de produse vegetale din Republica Moldova a fost discutat astăzi în cadrul unei ședințe la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Autoritățile din Rusia au invocat că starea fitosanitară a produselor din Moldova nu corespund reglementărilor, fiind depistați 5 dăunători de carantină în loturile importate.

O notificare în acest sens, a fost recepționată, în cursul dimineții de astăzi, de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, unde este comunicat că, începând cu data de 15 august va fi interzis importul produselor vegetale din mai multe regiuni ale Republicii Moldova, cu excepția raioanelor din stânga Nistrului.

„Interzicerea importului de fructe din țara noastră ar putea avea un impact major asupra unor producători autohtoni, îndeosebi în pragul campaniei de recoltare. Pentru a preveni anumite riscuri, trebuie să discutăm cu organele de control fitosanitar locale, să mobilizăm eforturile în elucidarea și rezolvarea situației, inclusiv prin cooperarea cu partea rusă”, a declarat Secretarul de Stat Vasile Șarban.

În aceeași ordine de idei, conducerea ANSA a declarat că sunt deschiși pentru dialog cu instituțiile de control fitosanitar din Rusia, în scopul clarificării situației.

Pentru a identifica soluții, ministerul informează că va organiza o rundă de discuții săptămâna viitoare cu Ambasada Federației Ruse la Chișinău.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Maia Sandu a discutat cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola
  • O nouă rută de troleibuz pentru locuitorii orașului Durlești. Când va fi lansată și ce itinerar va avea
  • O pretinsă discuție dintre Maia Sandu și premierul Ucrainei, manipulare de tip deep fake; Precizările Președinției RM
  • Președintele Parlamentului a discutat cu ministrul român al Apărării despre modernizarea sectorului apărării și securității
  • Iarmaroace cu produse autohtone, organizate în sectoarele capitalei astăzi și mâine
  • Un grup de artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, decorați de șefa Maia Sandu
  • Ministrul Andrei Spînu oferă detalii despre situația energetică în țară
  • „Călători” speciali și neobișnuiți pe Aeroportul Internațional Chișinău. Vezi despre ce este vorba
  • Maia Sandu și Comisarul European pentru Buget și Administrație susțin o conferință de presă
  • Poliția de Frontieră, în discuții cu reprezentanții Avia-Invest și ai Autorității Aeronautice Civile. Motivul convocării ședinței