Știrinews.24.md
2 Februarie 2023, 10:06
76

LIVE: Parlamentul se convoacă în prima ședință din sesiunea de primăvară

LIVE: Parlamentul se convoacă în prima ședință din sesiunea de primăvară

Parlamentul se convocă, astăzi, în prima ședință plenară din cadrul sesiunii ordinare de primăvară-vară a anului 2023.

Deputații vor examina, în prima lectură, proiectul de lege prin care se reglementează serviciile de finanțare participativă, precum și inițiativa legislativă care prevede modificarea condițiilor de stabilire și acordare a ajutorului social și a ajutorului pentru perioada rece a anului. De asemenea, deputații vor examina modificări la Legea pentru aprobarea listei unităților ale căror terenului destinate agriculturii rămân în proprietate statului și la Legea cu privire la activitatea editorială. Un alt subiect inclus pe ordinea de zi vizează aderarea Republicii Moldova la Convenția privind facilitatea traficului maritim internațional (FAL).

Pe agendă mai figurează inițiativele legislative care vizează răspunderea disciplinară a judecătorilor și activitatea inspecției judiciare, precum și perfecționarea mecanismului de recuperare a cheltuielilor pentru asistența juridică de stat. De asemenea, vor fi examinate, în a doua lectură, modificări la Legea privind gospodăriile țărănești, la Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului și la Codul penal al Republicii Moldova.

În plenul Parlamentului vor fi reexaminate două proiecte de lege – cel prin care se propune revizuirea cadrului normativ privind nediscriminarea și asigurarea egalității și cel care vizează activitatea Avocatului Poporului.

Pe ordinea de zi a mai fost inclus proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de urgență, precum și proiectul de hotărâre privind rechemarea din funcție a reprezentantului permanent al Parlamentului Republicii Moldova în Secretariatul Adunării Parlamentare a CSI.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Soția lui Navalnîi, în Parlamentul European: Dacă vreți să-l învingeți pe Putin, trebuie să fiți inovatori
  • CSP se întrunește într-o nouă ședință. Vor fi examinate rezultatele probei interviului pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General
  • Prima zi de protest al transportatorilor // Peste 70% din toate cursele naționale regulate, suspendate
  • Parlamentul de la Budapesta ratifică aderarea Suediei la NATO
  • VIDEO CSP pune „pe pauză” rezultatele concursului pentru funcția de Procuror General. Ce s-a întâmplat la ședință
  • Municipalitatea: Circulația rutieră pe prima porțiune a podului de pe strada Mihai Viteazul va fi permisă la sfârșitul lunii mai
  • Un modul spaţial american a ajuns cu succes pe Lună, pentru prima dată după mai bine de jumătate de secol
  • LIVE // Ediția a II-a a Forumului Economic de la Chișinău
  • Prima reacție a soției lui Navalnîi: „Putin va fi pedepsit pentru ceea ce a făcut familiei mele și soțului meu”
  • Grecia, prima ţară majoritar ortodoxă care legalizează căsătoria între persoane de acelaşi sex