Știrinews.24.md
12 Septembrie 2023, 14:36
41

Lista premianților la Marea Dictare Națională din acest an și premiile care au fost oferite

Lista premianților la Marea Dictare Națională din acest an și premiile care au fost oferite

Astăzi, 12 septembrie, a avut loc ceremonia de premiere a participanților la prima ediție a Marii Dictări Naționale, care au obținut cele mai bune rezultate. Au fost premiate persoanele care au primit note de 9 și de 10.

Dictările au fost verificate și evaluate de către o comisie formată din cinci profesori universitari, doctori habilitați și doctori în filologie. S-a evaluat:# cunoașterea regulilor de ortografie și de punctuație;# cerințele organizării estetice a textului în pagină;# scrisul lizibil și cu acuratețe.

Potrivit ministrului educației, Dan Perciun, acest eveniment va deveni o tradiție și va fi organizat în fiecare an.

Din 450 de persoane care au participat, 57 au fost apreciate cu nota 9. Printre acestea se regăsesc, nouă elevi, nouă studenți, șapte profesori și lucrători din domeniul educație, specialiști din domeniul comunicării, al jurnalismului și al medicinii. Premianții cu nota 9 au primit câte două bilete la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, două cărți din donațiile oferite de Biblioteca Națională recepționate de la edituri din Republica Moldova și România, participante la Salonul Internațional de Carte „Bookfest”.

De asemenea, s-a oferit și câte un voucher de livrare gratuită la prima comandă online pe site-ul cartego.md, dar și o invitație la Galeria de Artă din incinta librăriei Cartego.

Mai jos găsiți lista premianților apreciați cu nota 9:# Margareta Adajuc;# Mihaela Baltag;# Irina Batcu;# Olga Botnariuc;# Vlada Bodrug;# Ludmila Bogheanu;# Daniela Brumă;# Mirela Burduja;# Ionela Calin;# Alexandrina Cărpineanu; # Ana Cimpoieșu# Valentina Ciuntu# Nicoleta Cortag;# Diana Darii# Valeria Dumitriu# Ionela Iftone# Paula Erizanu;# David Florea;# Gabriela Frunză;# Nadejda Gherb;# Svetlana Gore;# Cătălin Gorincioi;# Stela Gramă;# Viorica Grosu;# Goltur Iuliana;# Adriana-Maria Ispas;# Ecaterina Lazăr;# Arina Levinschi;# Irina Lipcanu;# Otilia Manole;# Pane Mariana;# Cristina Plataș;# Nicoleta Pociumban;# Nicoleta Pojogă;# Anastasia Radu;# Nadiana Roșca;# Diana Rotari;# Valentina Rusulenco;# Vera Sali;# Cătălina Sîrghi;# Alina Sobețchi;# Angela Stroici;# Ilinca Țucanov;# Delia Țugui;# Mihai Țurcanu;# Teodor Zaporojan.

Din numărul total de participanți, cinci persoane au primit nota 10. Învingătoarelor le-au fost oferite câte un voucher în valoare de 2 500 de lei de la librăriile „Librarius”.

Mai jos găsiți lista premiantelor apreciate cu nota 10:# Natalia Cebanu – studentă la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” și educatoare;# Veronica Golban – profeoară Liceul Te;# Olivia Lavric – studentă;# Elena Ungureanu – cercetătoare științifică;# Nina Moraru – studentă.

Amintim că pe 31 august, de Ziua Limbii Române, circa 450 de persoane, copii, tineri și adulți, și-au testat cunoștințele la limba română participând la Marea Dictare Națională. În acest articol îți povestim despre acest eveniment prin filtrul propriei experiențe.

De asemenea, textul care a fost dictat este un eseu câștigător al concursului și poate fi citit aici.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Ucraina revendică o „lovitură reuşită” asupra cartierului general al Flotei ruse de la Marea Neagră
  • VIDEO // Ucrainenii au lovit sediul flotei ruse de la Marea Neagră în plină zi. Guvernatorul Sevastopolului le cere oamenilor să evite centr
  • Vila luxoasă din Elveția care aparține lui Plahotniuc, înghețată. Șeful PA, Veronica Dragalin prezintă noi detalii
  • Atac armat într-un bar din Suedia; Doi oameni au fost uciși
  • VIDEO // Alertă cu bombă la un liceu din municipiul Bălți. Copiii au fost evacuați din clădire
  • Roaming mai accesibil pentru cetățenii care călătoresc între UE și R. Moldova: Au fost stabilite plafoanele de preț
  • În Ucraina a fost permisă scrierea cuvintelor „Rusia”, „Moscova” sau „Imperiul Rus” cu litere mici
  • Breaking NEWS // Candidatul la funcția de primar al capitalei, Mihai Bagas, a fost reținut
  • MEC a oferit 230 de seturi de echipamente noi pentru sportivii federațiilor cu probe olimpice, paralimpice, în valoare de 600.000 de lei
  • Moment de reculegere, ținut în Parlament în memoria lui Mircea Snegur. Grosu: Va rămâne în istorie ca președintele care a adus independența