Știrinews.24.md
12 Septembrie 2023, 14:36
61

Lista premianților la Marea Dictare Națională din acest an și premiile care au fost oferite

Lista premianților la Marea Dictare Națională din acest an și premiile care au fost oferite

Astăzi, 12 septembrie, a avut loc ceremonia de premiere a participanților la prima ediție a Marii Dictări Naționale, care au obținut cele mai bune rezultate. Au fost premiate persoanele care au primit note de 9 și de 10.

Dictările au fost verificate și evaluate de către o comisie formată din cinci profesori universitari, doctori habilitați și doctori în filologie. S-a evaluat:# cunoașterea regulilor de ortografie și de punctuație;# cerințele organizării estetice a textului în pagină;# scrisul lizibil și cu acuratețe.

Potrivit ministrului educației, Dan Perciun, acest eveniment va deveni o tradiție și va fi organizat în fiecare an.

Din 450 de persoane care au participat, 57 au fost apreciate cu nota 9. Printre acestea se regăsesc, nouă elevi, nouă studenți, șapte profesori și lucrători din domeniul educație, specialiști din domeniul comunicării, al jurnalismului și al medicinii. Premianții cu nota 9 au primit câte două bilete la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, două cărți din donațiile oferite de Biblioteca Națională recepționate de la edituri din Republica Moldova și România, participante la Salonul Internațional de Carte „Bookfest”.

De asemenea, s-a oferit și câte un voucher de livrare gratuită la prima comandă online pe site-ul cartego.md, dar și o invitație la Galeria de Artă din incinta librăriei Cartego.

Mai jos găsiți lista premianților apreciați cu nota 9:# Margareta Adajuc;# Mihaela Baltag;# Irina Batcu;# Olga Botnariuc;# Vlada Bodrug;# Ludmila Bogheanu;# Daniela Brumă;# Mirela Burduja;# Ionela Calin;# Alexandrina Cărpineanu; # Ana Cimpoieșu# Valentina Ciuntu# Nicoleta Cortag;# Diana Darii# Valeria Dumitriu# Ionela Iftone# Paula Erizanu;# David Florea;# Gabriela Frunză;# Nadejda Gherb;# Svetlana Gore;# Cătălin Gorincioi;# Stela Gramă;# Viorica Grosu;# Goltur Iuliana;# Adriana-Maria Ispas;# Ecaterina Lazăr;# Arina Levinschi;# Irina Lipcanu;# Otilia Manole;# Pane Mariana;# Cristina Plataș;# Nicoleta Pociumban;# Nicoleta Pojogă;# Anastasia Radu;# Nadiana Roșca;# Diana Rotari;# Valentina Rusulenco;# Vera Sali;# Cătălina Sîrghi;# Alina Sobețchi;# Angela Stroici;# Ilinca Țucanov;# Delia Țugui;# Mihai Țurcanu;# Teodor Zaporojan.

Din numărul total de participanți, cinci persoane au primit nota 10. Învingătoarelor le-au fost oferite câte un voucher în valoare de 2 500 de lei de la librăriile „Librarius”.

Mai jos găsiți lista premiantelor apreciate cu nota 10:# Natalia Cebanu – studentă la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” și educatoare;# Veronica Golban – profeoară Liceul Te;# Olivia Lavric – studentă;# Elena Ungureanu – cercetătoare științifică;# Nina Moraru – studentă.

Amintim că pe 31 august, de Ziua Limbii Române, circa 450 de persoane, copii, tineri și adulți, și-au testat cunoștințele la limba română participând la Marea Dictare Națională. În acest articol îți povestim despre acest eveniment prin filtrul propriei experiențe.

De asemenea, textul care a fost dictat este un eseu câștigător al concursului și poate fi citit aici.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Încă 30 de zile de arest pentru primarul de Boldurești care ar fi spulberat mortal un minor de 14 ani
  • Polonezul suspectat de planificarea unui atentat împotriva lui Zelenski a fost arestat
  • FOTO: „Diplome neemise” - o expoziție care evidențiază tragedia a 40 de studenți ucraineni, a fost lansată astăzi la USM
  • Chișinăul se află pe lista finaliștilor opentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027
  • Maia Sandu la „Empower Locals 2024: Afacerile locale merg în UE”: „Aderarea la UE e cel mai bun viitor pe care îl putem oferi generației noastre și celor următoare”
  • Mai multe case din orașul Codru au fost prădate de un hoț
  • Tânăra din Orhei, care a urcat într-o mașină de ocazie, este de negăsit. Poliția a reținut șoferul
  • Licitația de la Aeroport a fost, din nou, anulată. Singura companie înregistrată nu a prezentat toate documentele necesare
  • Rusia trimite un nou ambasador în România. Vladimir Lipaev a fost expulzat de Estonia în 2023
  • FSB a arestat un cetăţean rus pentru tentativă de asasinare a unui fost ofiţer al Serviciului de Securitate al Ucrainei