Știrinews.24.md
10 Martie 2023, 14:59
134

Lavrov compară protestele lui Șor cu manifestația de amploare din Georgia și se declară amuzat de reacția Occidentului

Lavrov compară protestele lui Șor cu manifestația de amploare din Georgia și se declară amuzat de reacția Occidentului

Șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, compară protestele de la Chișinău, organizate de Ilan Șor, cu manifestația de amploare de la Tbilisi împotriva unui proiect de lege controversat, denunţat drept o copie a unei legi ruseşti liberticide privind „agenţi străini”.

„Poziția Occidentului, al Departamentului de Stat al SUA, care pe un ton pretențios declară inadmisibilitatea unei astfel de atitudini față de societatea civilă (în Georgia - n.red.), stârnește zâmbet. În Georgia, opoziţia este obligată să facă ce vrea, iar în Moldova, protestele împotriva actualei guvernări sunt condamnate. Pentru că opoziţia din Georgia reflectă interesele occidentale, iar opoziţia din Moldova reflectă alte interese, iar interesele occidentale reflectă guvernul și președintele. În fața ochilor noștri, se derulează două situații similare cu proteste, dar atitudinea față de acestea este fundamental diferită", a declarat Lavrov.

Precizăm că Parlamentul georgian a respins proiectul controversat în a doua lectură, după ce acesta a fost adoptat marţi în prima lectură, declanşând manifestaţii reprimate violent şi un val de condamnări în Occident.

Proiectul prevede că orice ONG sau instituție de media, care primește din străinătate mai mult de 20% din finanțare, trebuie să se declare “agent străin”. O lege similară a fost votată în Rusia în urmă cu zece ani, iar Kremlinul s-a folosit de ea pentru a reprima opoziția.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • „O creatură bolnavă și cinică”. Reacția lui Zelenski la acuzațiile fără dovadă ale lui Putin la adresa Ucrainei pentru implicarea în masacrul de la Crocus
  • Reacția deputatei Marina Tauber la cererea procurorului general interimar de ridicare a imunității: „Ceea ce mi se incriminează este de râs și de plâns”
  • Svetlana Dogotaru, bănuită de abuz de serviciu: Care este reacția arhitectului-șef al municipiului Chișinău
  • VIDEO Drumul spre Leușeni, blocat. Agricultorii acuză polițiștii de frontieră că împiedică traficul. Reacția IGPF
  • Reacția Kremlinului după ce Joe Biden la făcut pe Vladimir Putin „ticălos nebun”
  • Percheziții de amploare într-un dosar de spălare de bani. CNA a reținut o persoană din grupul implicat în schema de însușire ilegală a activelor statului deținute într-o fabrică din nordul Republicii Moldova
  • Transportatorii sistează timp de trei zile rutele raionale și interraionale după ”reacția demagogică” a autorităților la solicitările lor
  • Anastasia Nichita, desemnată „Cea mai bună luptătoare a anului 2023 din Europa”. Reacția sportivei
  • Fermierii continuă protestele! Vor bloca sau nu accesul la vama Leușeni
  • Reacția Președinției la cererea avocaților lui Leancă de a-i cita pe Maia Sandu și Dorin Recean: „Vor să murdărească imaginea președintei”