Știrinews.24.md
24 Noiembrie 2022, 9:59
267

Ion Ceban: „Stimați locuitori, am fost avertizați că astăzi putem rămâne și fără apă”

Ion Ceban: „Stimați locuitori, am fost avertizați că astăzi putem rămâne și fără apă”

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban a anunțat locuitorii capitalei că astăzi ar putea fi deconectat și accesul la apă, în contextul, în care compania „Apă Canal” nu își poate achita datoriile.

„Stimați locuitori, am fost avertizați că astăzi putem rămâne și fără apă. Am adus toate argumentele tuturor autorităților centrale și responsabile că Apă Canal nu mai poate face față prețurilor mari la energia electrică și gaze naturale”, menționează primarul.

Potrivit acestuia, până acum, lunar se achita 10 milioane de lei pentru consumul de lumină, însă după noile prețuri, trebuie să se achite 31 de milioane de lei. Astfel, suma ajunge la peste 230 milioane de lei anual. De asemenea, întreprindere în continuare își achită datoriile formate în anii 2013-2015.

„Este necesar să fie ajustat tariful, altfel, nu se va descurca Apă Canal, iar o instituție strategică a statului este pusă în pericol. Pe timp de iarnă întreruperea pe o perioada, fie și scurta, a serviciului de apă și canalizare va fi o catastrofa pentru Chișinău”, specifică Ceban.

Amintim că, la început de săptămână, deputatul PAS Radu Marian a publicat o scrisoare pe care Ion Ceban ar fi expediat-o parlamentului, unde cel din urmă anunță că „nu poate garanta” implementarea proiectului de construcție a apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași, dacă ANRE nu va dubla tarifele Apă-Canal Chișinău până la 23,65 lei/m3.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Andrei Spînu îl vede în spate pe fugarul Șor//De ce a fost anulată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport
  • Cei mai buni în știință și inginerie! 42 de elevi au fost premiați la concursul „Moldova Science and Engineering Fair”
  • Un profesor din Moldova a violat doi elevi; Acesta a fost condamnat la 17 ani de pușcărie
  • Strugurii din R. Moldova au fost exportați în 33 de țări, fiind stabilit un nou record în 2023
  • Anti-record în Parlament. Promo-LEX: Agenda ședinței de joi a fost modificată în proporție de 766%
  • Institutul de Cardiologie a fost dotat cu un tomograf cu inteligență artificială
  • România rămâne principala destinație a mărfurilor moldovenești. Exporturile peste Prut au crescut cu 14,5% în 2023
  • Un bărbat de 47 de ani care a exploatat sexual o adolescentă fugită de acasă, a fost condamnat la 10 ani de detenție
  • Un cetățean al Republicii Moldova a fost arestat pe o barcă în care erau patru tone de cocaină în Arhipelagul Canarelor
  • Un fost colaborator al structurilor de forță ale separatiștilor transnistreni, reținut pentru organizarea migrației ilegale din Ucraina