Știrinews.24.md
24 Noiembrie 2022, 9:59
208

Ion Ceban: „Stimați locuitori, am fost avertizați că astăzi putem rămâne și fără apă”

Ion Ceban: „Stimați locuitori, am fost avertizați că astăzi putem rămâne și fără apă”

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban a anunțat locuitorii capitalei că astăzi ar putea fi deconectat și accesul la apă, în contextul, în care compania „Apă Canal” nu își poate achita datoriile.

„Stimați locuitori, am fost avertizați că astăzi putem rămâne și fără apă. Am adus toate argumentele tuturor autorităților centrale și responsabile că Apă Canal nu mai poate face față prețurilor mari la energia electrică și gaze naturale”, menționează primarul.

Potrivit acestuia, până acum, lunar se achita 10 milioane de lei pentru consumul de lumină, însă după noile prețuri, trebuie să se achite 31 de milioane de lei. Astfel, suma ajunge la peste 230 milioane de lei anual. De asemenea, întreprindere în continuare își achită datoriile formate în anii 2013-2015.

„Este necesar să fie ajustat tariful, altfel, nu se va descurca Apă Canal, iar o instituție strategică a statului este pusă în pericol. Pe timp de iarnă întreruperea pe o perioada, fie și scurta, a serviciului de apă și canalizare va fi o catastrofa pentru Chișinău”, specifică Ceban.

Amintim că, la început de săptămână, deputatul PAS Radu Marian a publicat o scrisoare pe care Ion Ceban ar fi expediat-o parlamentului, unde cel din urmă anunță că „nu poate garanta” implementarea proiectului de construcție a apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași, dacă ANRE nu va dubla tarifele Apă-Canal Chișinău până la 23,65 lei/m3.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Volodimir Zelenski a fost numit omul anului 2022 de revista americană TIME
  • Guvernul a aprobat Bugetul de Stat pentru anul 2023 la doar câteva ore după ce a fost supus consultării
  • Drumul național R16 Bălți – Fălești – Sculeni a fost dat în exploatare. Au fost reabilitați circa 55 de kilometri
  • Dosar de spălarea banilor: Au fost efectuate percheziții la 12 bănuiți din Moldova. Ce au găsit procurorii
  • Pe parcursul săptămânii precedente, au fost înregistrate 44 de cazuri de gripă în toată țara. Cele mai multe sunt la Chișinău
  • Ce venituri au fost acumulate la bugetul public național, în 11 luni ale lui 2022. Deficitul BPN - 5,2 miliarde lei
  • CoE: RM își onorează angajamentele privind regimul fără vize; Ce recomandă în privința cazurilor de corupție la nivel înalt
  • DOC // Președintele raionului Florești, la un pas de a fi demis. Ștefan Paniș ar putea rămâne fără 2 milioane lei, obținuți ilegal
  • Tauber rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins cererea avocaților
  • Plicuri suspecte la Ambasada Ucrainei din România / Intervenția SRI: Plicurile au fost ridicate pentru expertizare