Știrinews.24.md
24 Noiembrie 2022, 9:59
226

Ion Ceban: „Stimați locuitori, am fost avertizați că astăzi putem rămâne și fără apă”

Ion Ceban: „Stimați locuitori, am fost avertizați că astăzi putem rămâne și fără apă”

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban a anunțat locuitorii capitalei că astăzi ar putea fi deconectat și accesul la apă, în contextul, în care compania „Apă Canal” nu își poate achita datoriile.

„Stimați locuitori, am fost avertizați că astăzi putem rămâne și fără apă. Am adus toate argumentele tuturor autorităților centrale și responsabile că Apă Canal nu mai poate face față prețurilor mari la energia electrică și gaze naturale”, menționează primarul.

Potrivit acestuia, până acum, lunar se achita 10 milioane de lei pentru consumul de lumină, însă după noile prețuri, trebuie să se achite 31 de milioane de lei. Astfel, suma ajunge la peste 230 milioane de lei anual. De asemenea, întreprindere în continuare își achită datoriile formate în anii 2013-2015.

„Este necesar să fie ajustat tariful, altfel, nu se va descurca Apă Canal, iar o instituție strategică a statului este pusă în pericol. Pe timp de iarnă întreruperea pe o perioada, fie și scurta, a serviciului de apă și canalizare va fi o catastrofa pentru Chișinău”, specifică Ceban.

Amintim că, la început de săptămână, deputatul PAS Radu Marian a publicat o scrisoare pe care Ion Ceban ar fi expediat-o parlamentului, unde cel din urmă anunță că „nu poate garanta” implementarea proiectului de construcție a apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași, dacă ANRE nu va dubla tarifele Apă-Canal Chișinău până la 23,65 lei/m3.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Ultimii locuitori din Bahmut refuză să fugă din calea invadatorilor
  • Cazul minorului din Hagimus, răpit recent de miliția separatistă, rămâne în atenția Comisiei Unificate de Control
  • În Moldova au fost confirmate încă 16 cazuri de infectări cu Omicron și trei cazuri cu sublinia Kraken
  • Alte 12 percheziții au fost efectuate de CNA și procurorii anticorupție în dosarul AIPA
  • Au fost retrase mai multe plăcuțe de înmatriculare a mașinilor de taxi și autobuze din cauza defecțiunilor tehnice
  • Radu Marian a fost desemnat președinte al Comisiei economie, buget și finanțe
  • Ultima oră! Blocul administrativ al Apă-Canal, deconectat de la energia electrică. Ion Ceban: „Faceți rezerve de apă”. Premier Energy: „Nu este afectat sistemul de apeduct”
  • Standarde minime de calitate conform cărora vor activa centrele de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani, au fost aprobate de către Guvern
  • Un adjunct al Veronicăi Drăgălin s-a plâns că i-au fost accesate datele cu caracter personal
  • Ucraina // Un puternic oligarh și un fost ministru de interne, vizați de percheziții anticorupție