Știrinews.24.md
6 Decembrie 2022, 19:59
93

Indonezia a interzis oficial sexul în afara căsătoriei. Măsura îi vizează inclusiv pe străini

Indonezia a interzis oficial sexul în afara căsătoriei. Măsura îi vizează inclusiv pe străini

Parlamentul indonezian a aprobat marţi un nou cod penal care interzice sexul în afara căsătoriei, cu o pedeapsă de până la un an de închisoare. Controversata măsură îi vizează inclusiv pe străini, ceea ce ar putea afecta turismul într-una dintre marile destinații de vacanță ale lumii, scrie Reuters, preluată de Digi24.

De asemenea, noul cod le interzice cuplurilor necăsătorite să locuiască împreună. A fost adoptat cu sprijinul tuturor partidelor politice și în ciuda avertismentelor grupurilor de afaceri că ar putea speria turiștii și ar putea dăuna investițiilor.

Cu toate acestea, codul nu va intra în vigoare timp de trei ani pentru a permite elaborarea regulamentelor de implementare.

În prezent, Indonezia interzice adulterul, dar nu și sexul premarital.

Legile includ, de asemenea, interzicerea magiei negre, insultarea președintelui sau a instituțiilor statului, răspândirea opiniilor contrare ideologiei statului și organizarea de proteste fără notificare.

Criticii spun că noile legi pot fi folosite pentru a controla moralitatea în cea mai mare națiune din lume cu majoritate musulmană, care a cunoscut o creștere a conservatorismului religios în ultimii ani.

Maulana Yusran, șeful adjunct al consiliului pentru industria turismului din Indonezia, a declarat că noul proiect de lege este „total contraproductiv” într-un moment în care economia și turismul începeau să-și revină după pandemie.

"Hotelurile sau orice facilități de cazare sunt ca a doua casă pentru turiști. Odată cu ratificarea acestui cod penal, hotelurile sunt acum locuri problematice", a spus el.

Oponenții proiectului de lege au evidențiat articole despre care spun că sunt regresive din punct de vedere social, vor reduce libertatea de exprimare și vor reprezenta un „uriaș regres” în asigurarea păstrării libertăților democratice după căderea liderului autoritar Suharto în 1998.

Răspunzând criticilor, ministrul Legii și Drepturilor Omului din Indonezia, Yasonna Laoly, a declarat parlamentului: „Nu este ușor pentru o țară multiculturală și multietnică să creeze un cod penal care să găzduiască toate interesele”.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Patru reținuți, inclusiv funcționari publici cu statut special, în dosarul de contrabandă din decembrie 2022
  • Oficial rus: Moscova nu vede niciun rost discuţiilor cu Ucraina sau cu „păpuşarii” ei şi nu are nevoie de nimic de la Occident
  • LIVE Ședință a Consiliului Superior al Procurorilor. Cinci subiecte pe ordinea de zi, inclusiv legate de concursul de alegere a șefului PCCOCS
  • VIDEO Tancuri Abrams de la SUA! Biden: Ajutor pentru Ucraina pentru a-și recâștiga teritoriile, inclusiv Crimeea
  • Ministerul Apărării dezminte: Militarii străini nu participă la exerciții în Moldova
  • Compensații la energie: Ministerul Muncii explică de ce a fost necesară reatribuirea categoriilor de vulnerabilitate și pe cine vizează noile modificări
  • Cel de-al 58-a partid, înregistrat oficial în R.Moldova
  • Scade ușor numărul infecțiilor respiratorii din Chișinău. Gîlca: „Rămânem îngrijorați de acest flagel al gripei, inclusiv după ce s-au atestat câteva decese”
  • Cinci cetățeni străini, sosiți pe Aeroportul Internațional Chișinău, au primit refuz de intrare în Moldova
  • Doi cetățeni străini și un moldovean, documentați pentru falsificarea actelor