Știrinews.24.md
30 Mai 2023, 10:50
83

Indivizii care au răpit, torturat și șantajat un bărbat din Grigoriopol, trimiși în judecată; Ce pedeapsă riscă

Indivizii care au răpit, torturat și șantajat un bărbat din Grigoriopol, trimiși în judecată; Ce pedeapsă riscă

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a celor doi învinuiți de șantajarea unui bărbat din Grigoriopol, în februarie 2023, de la care au pretins 200.000 euro. Indivizii riscă până la 15 ani de închisoare.

Potrivit PCCOCS, cei doi l-au răpit pe bărbat în timp ce acesta se afla într-un sat din Grigoriopol, i-au pus cătușele și l-au transportat cu barca peste Nistru, la Dubăsarii Vechi, Criuleni. Acolo, aceștia l-au deposedat de 3.500 de dolari și l-au ținut într-un beci timp de trei zile, unde l-au bătut și amenințat cu moartea, până au obținut promisiunea că le va transmite 200.000 de dolari.

Ulterior, aceștia l-au transportat în portbagajul unei mașini până la localitatea Vadul lui Vodă, unde l-au eliberat. În continuare, timp de peste două săptămâni, până la începutul lui februarie, cei doi îi transmiteau mesaje electronice de reamintire feciorului victimei. Iar atunci când acesta a acumulat suma de bani solicitată, învinuiții i-au cerut convertirea ei în monedă electronică. Așa cum victima i-a denunțat pe învinuiți autorităților, odată cu transmiterea adresei electronice de confirmare a convertirii solicitate, cei doi au fost reținut și plasați în arest preventiv, la solicitarea procurorilor PCCOCS.

Cei doi au vârste de 28 și 32 de ani, iar în perioada în care au comis infracțiunea erau domiciliați în Chișinău. Cel mai tânăr din ei este originar din același raion cu victima - Grigoriopol, iar anterior a fost condamnat la 12 ani închisoare pentru tâlhărie și apoi anunțat în căutare, iar al doilea este și unul din învinuiții trimiși de PCCOCS pe banca acuzaților într-un alt dosar pentru trafic de droguri din Spania, ca parte a unui grup al organizației denumite „Borman,” care recent a fost trimis de Curtea Supremă de Justiție pentru rejudecare de către alt complet la Curtea de Apel Chișinău.

Suplimentar, la primul din ei oamenii legii au ridicat și o carte de identitate falsă, pretins emisă de autoritățile din România. Prin urmare, procurorii îi incriminează acestuia și deținerea acestui act ilegal.

Acum, cei doi învinuiți continuă să fie deținuți în arest preventiv, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, timp în care beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Conform Codului penal, șantajul comis în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoare de la 13 la 15 ani.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Ajutor financiar pentru toți asistenții personali din Chișinău care au fost demiși ilegal sau li s-a diminuat norma de muncă
  • Un bărbat din Glodeni a dat buzna în clasa fiului său și i-a amenințat colegii. Riscă să stea după gratii
  • 2800 de jetoane pentru jocuri de noroc, transportate ilicit într-un microbuz care venea din regiunea transnistreană
  • VIDEO // Un bărbat, reținut după ce a aruncat cu o substanță inflamabilă peste gardul Ambasadei Rusiei la Chișinău
  • Un bărbat, dat în căutare pentru trafic de influență, reținut de CNA și PA la Aeroport Internațional Chișinău
  • Un bărbat din Anenii Noi, condamnat la 12 ani și jumătate de închisoare după ce s-a ”înfruptat” din urechea unui polițist
  • Doi soți, condamnați la închisoare. Au impus un bărbat să cerșească pe străzile Moscovei
  • VIDEO // A șantajat o femeie cu publicarea imaginilor intime. Un taximetrist, reținut de INI și mascații „Fulger”
  • Un bărbat din Chișinău a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru mai multe escrocherii
  • Scandal la Bruxelles. Parlamentul European vrea să dea în judecată Comisia Europeană