Știrinews.24.md
30 Mai 2023, 10:50
90

Indivizii care au răpit, torturat și șantajat un bărbat din Grigoriopol, trimiși în judecată; Ce pedeapsă riscă

Indivizii care au răpit, torturat și șantajat un bărbat din Grigoriopol, trimiși în judecată; Ce pedeapsă riscă

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a celor doi învinuiți de șantajarea unui bărbat din Grigoriopol, în februarie 2023, de la care au pretins 200.000 euro. Indivizii riscă până la 15 ani de închisoare.

Potrivit PCCOCS, cei doi l-au răpit pe bărbat în timp ce acesta se afla într-un sat din Grigoriopol, i-au pus cătușele și l-au transportat cu barca peste Nistru, la Dubăsarii Vechi, Criuleni. Acolo, aceștia l-au deposedat de 3.500 de dolari și l-au ținut într-un beci timp de trei zile, unde l-au bătut și amenințat cu moartea, până au obținut promisiunea că le va transmite 200.000 de dolari.

Ulterior, aceștia l-au transportat în portbagajul unei mașini până la localitatea Vadul lui Vodă, unde l-au eliberat. În continuare, timp de peste două săptămâni, până la începutul lui februarie, cei doi îi transmiteau mesaje electronice de reamintire feciorului victimei. Iar atunci când acesta a acumulat suma de bani solicitată, învinuiții i-au cerut convertirea ei în monedă electronică. Așa cum victima i-a denunțat pe învinuiți autorităților, odată cu transmiterea adresei electronice de confirmare a convertirii solicitate, cei doi au fost reținut și plasați în arest preventiv, la solicitarea procurorilor PCCOCS.

Cei doi au vârste de 28 și 32 de ani, iar în perioada în care au comis infracțiunea erau domiciliați în Chișinău. Cel mai tânăr din ei este originar din același raion cu victima - Grigoriopol, iar anterior a fost condamnat la 12 ani închisoare pentru tâlhărie și apoi anunțat în căutare, iar al doilea este și unul din învinuiții trimiși de PCCOCS pe banca acuzaților într-un alt dosar pentru trafic de droguri din Spania, ca parte a unui grup al organizației denumite „Borman,” care recent a fost trimis de Curtea Supremă de Justiție pentru rejudecare de către alt complet la Curtea de Apel Chișinău.

Suplimentar, la primul din ei oamenii legii au ridicat și o carte de identitate falsă, pretins emisă de autoritățile din România. Prin urmare, procurorii îi incriminează acestuia și deținerea acestui act ilegal.

Acum, cei doi învinuiți continuă să fie deținuți în arest preventiv, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, timp în care beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Conform Codului penal, șantajul comis în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoare de la 13 la 15 ani.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Chișinău // Un medic condamnat pentru malpraxis, eliberat din sala de judecată
  • Elicopterul care îl transporta pe premierul armean Nikol Pașinian a afectuat o aterizare de urgență
  • În centrul capitalei a apărut o murală care celebrează curajul și pasiunea olimpicilor
  • Accident teribil la Nisporeni! Un bărbat a murit pe loc, după ce motocicleta lui s-a ciocnit cu un microbus
  • Un bărbat din Trușeni, salvat de IGSU după ce a căzut într-o fântână
  • La un pas de nenorocire! Un bărbat din Cantemir, înecat cu alimente în timpul cinei, a fost resuscitat de medicii de la urgență
  • Au prezentat permise de conducere transnistrene false și le-au echivalat în R. Moldova. Trei indivizi, trimiși pe banca acuzaților
  • CSM a propus Maiei Sandu numirea în funcția de judecător la CSJ a primilor trei candidați care au promovat vettingul
  • VIDEO: Momentul în care doi indivizi amenință o persoană cu un cuțit și îi fură telefonul
  • FOTO: Poliția solicită ajutorul cetățenilor: Un bărbat din municipiul Bălți, plecat de acasă a dispărut de 9 zile