Știrinews.24.md
13 Noiembrie 2023, 20:22
68

Încă un eșec pentru Șor. Judecătoria Bălți a decis că Arina Corșicova nu va participa în turul doi de scrutin

Încă un eșec pentru Șor. Judecătoria Bălți a decis că Arina Corșicova nu va participa în turul doi de scrutin

Arina Corșicova nu va participa în turul doi de scrutin la Bălți. Decizia a fost luată de Judecătoria Bălți. Avocatul Arinei Corșicova a declarat că va ataca decizia instanței de astăzi la Curtea de Apel Bălți, scrie nordnewsmd.

Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Bălți a scos-o pe Corșicova din cursa electorală 7 noiembrie, în urma unor sesizări ale Poliției, dar și pentru că reprezentanții Partidului Schimbării au depus o sesizare la CEC, unde se menționează că exponenta lui Șor figurează în hotărârea Curții Constituționale de scoatere în afara legii a partidului fugarului.

Arina Corșicova figurează în lista „colaboratorilor ruși” din R. Moldova, sancționați de autoritățile din Canada pe 17 octombrie 2023. Totodată, aceasta ar fi folosit fonduri financiare și materiale nedeclarate mai mult de 1%, raportat la plafonul mijloacelor ce pot fi transferate în contul fondului electoral sau cel destinat grupului de inițiativă.

În primul tur, „independenta” Arina Corșicova, considerată o candidată de rezervă a fugarului Ilan Șor, care a uimit prin numărul de voturi pe care le-a acumulat după transferul de imagine de la Victoria Șapa (Partidul Șansă) – 21,52% din sufragii.

În turul doi al alegerilor locale de la Bălți, pentru funcția de primar vor lupta Alexandr Petkov de la „Partidul Nostru” care a obținut 22,69% din voturi și socialistul Maxim Moroșan, care s-a clsat pe locul trei cu 19,73% din sufragii.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Strategia Maiei Sandu pentru securitate națională a R. Moldova, supusă consultărilor publice
  • Apel Public cu privire la eliberarea imediată și necondiționată a lui Victor Pleșcanov din detenția ilegal. Pleșcanov este prima persoană condamnată în regiunea transnistreană pentru arborarea drapelului Ucrainei
  • Franța va acorda R. Moldova un credit de 40 milioane de euro pentru fortificarea sectorului forestier
  • În satul Aluatu din Taraclia are loc turul doi al votării repetate pentru alegerea primarului
  • Ministerul Afacerilor Interne lansează o campanie de informare pentru siguranța rutieră
  • Banca Națională lansează un concurs de design pentru simbolul monedei naționale
  • Autoritățile alocă 300 mln. lei pentru compensarea prețurilor la energia termică, acordată consumatorilor vulnerabili
  • Cinci persoane de la Bălți reținute în dosare de corupție la eliberarea permiselor de conducere au fost plasate în arest preventiv
  • VIDEO// A omorât un bărbat pentru că refuza să achite taxa de protecție. Un moldovean, dat în căutare acum 19 ani, reținut în Rusia
  • Bugetul 2024, aprobat de Guvern; Indemnizația la naștere - majorată la 20.000 de lei; Recean: „Investim pentru copii